Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δενδροφυτεύεται η πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι

Χωρίς κατηγορία στις 06/06/2020

Άρχισαν χθες οι εργασίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας Περιβάλλοντος

|> Δεντροφυτεύσεις στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι άρχισε χθες από τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Παρόντες στην περιβαλλοντική δράση ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη.

Οι δεντροφυτεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να υπάρξει περισσότερο πράσινο στην πόλη μας.

Ο δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη δημοτική Αρχή, καθώς ο Πειραιάς είναι μια πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και δεν διαθέτει επαρκείς χώρους πρασίνου, εξαιτίας της πυκνής δόμησης στην πόλη. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ο δήμος Πειραιά προχώρησε σήμερα σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, φυτεύοντας δέντρα στο Πασαλιμάνι, ενώ τις επόμενες ημέρες η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης μας».

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερο πράσινο η πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μικρούς χώρους πρασίνου, αλλά και να ομορφύνουμε το κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πολύπλευρες περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο για τον Δήμο Πειραιά, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα. Είναι σημαντικό η πόλη μας να είναι όμορφη, καθαρή και λειτουργική με περισσότερους χώρους πρασίνου».

Από την πλευρά της η Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, προκειμένου να διαθέτει ο Πειραιάς περισσότερο πράσινο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: