Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δενδροφυτεύεται η πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι

Εν Δημω,Περιβαλλον στις 06/06/2020

Άρχισαν χθες οι εργασίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας Περιβάλλοντος

|> Δεντροφυτεύσεις στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι άρχισε χθες από τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Παρόντες στην περιβαλλοντική δράση ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Οι δεντροφυτεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να υπάρξει περισσότερο πράσινο στην πόλη μας.

Ο δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη δημοτική Αρχή, καθώς ο Πειραιάς είναι μια πόλη ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και δεν διαθέτει επαρκείς χώρους πρασίνου, εξαιτίας της πυκνής δόμησης στην πόλη. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης τόνισε: «Ο δήμος Πειραιά προχώρησε σήμερα σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, φυτεύοντας δέντρα στο Πασαλιμάνι, ενώ τις επόμενες ημέρες η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης μας».

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερο πράσινο η πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μικρούς χώρους πρασίνου, αλλά και να ομορφύνουμε το κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πολύπλευρες περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ζητούμενο όχι μόνο για τον Δήμο Πειραιά, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα. Είναι σημαντικό η πόλη μας να είναι όμορφη, καθαρή και λειτουργική με περισσότερους χώρους πρασίνου».

Από την πλευρά της η Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια ακόμη περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, προκειμένου να διαθέτει ο Πειραιάς περισσότερο πράσινο.

Απάντηση