Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άτρωτα (και στις μικρότητες) τα Θεοφάνεια του Πειραιά

FLASH στις 07/01/2016

Γιορτάστηκαν με την καθιερωμένη λαμπρότητα

Παρά την απουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου και παρά τις διάφορες… φοβίες, τα Θεοφάνεια στον Πειραιά γιορτάστηκαν με λαμπρότητα. Άσχετα εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, κάποιοι υπουργοί και ηγεσίες κομμάτων, επέλεξαν να παρευρεθούν στην τελετή στην Δεξαμενή, ο Πειραιάς παρέμεινε να είναι το σύμβολο αναφοράς του απανταχού Ελληνισμού για την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Για τη μη συμμετοχή των κ.κ. Παυλόπουλου, Τσίπρα και άλλων πολιτικών (που δεν είναι η πρώτη φορά!), λέγεται πώς αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ περί “συμφώνου συμβίωσης” των ομοφυλοφίλων. Όμως κάποιες άλλες φήμες “μιλούσαν” για συλλαλητήριο διαμαρτυρομένων οργανωμένο από τον κ. Λαφαζάνη!

Ό,τι και από τα δύο να συνέβαινε η απουσία τους ήταν αδικαιολόγητη αλλά και ανεξήγητη, διότι ο Πειραιάς δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και η εορτή των Αγίων Θεοφανείων, δεν είναι μόνον η ρίψη του Σταυρού και το πέταγμα του περιστεριού, αλλά κάτι παραπάνω από τα γήινα. Άλλωστε τον Πειραιά και τη ναυτοσύνη θα τιμούσαν! Και έτεκεν μυν…

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά:

«Δεν γνωρίζω γιατί δεν ήρθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός. Ούτε πέρυσι παρέστη ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Θεοφάνεια στον Πειραιά, όπως και κάποια από τα προηγούμενα χρόνια.  Επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι μικρότερης σημασίας σε σχέση με το σημερινό μήνυμα. Αναφέρω και πάλι ότι διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές αντιλήψεις δεν πρέπει να μας οδηγούν, αν θέλετε, σε απομάκρυνση, αλλά θα πρέπει να υπάρχει γεφύρωμα αυτού του χάσματος, των διαφορετικών απόψεων, να έρθουμε όλοι κοντά ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε με τα προβλήματα».

Όπως προαναφέρεται, με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στον καθαγιασμό των Υδάτων εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, τη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης και στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, άλλοι βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην υπουργοί, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, πρώην δήμαρχοι της πόλης, πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο γ.γ. του δήμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί  σύμβουλοι,  εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

 

Απάντηση