Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο ιστορικό “Χόλυγουντ” η Σχολή Υποκριτικής “Τεχνών Εκατό”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/11/2021

Έγιναν τα εγκαίνια στη στοά του “Μεγάρου  Έβδομης Τέχνης” παρουσία βουλευτών, περιφερειάρχη κ.ά. – Χαιρετισμός Πατούλη

|> Στη στοά του ιστορικού “Χόλυγουντ” της οδού Ακαδημίας 98 (πλ. Κάνιγγος), που ονομάστηκε “Μέγαρο Έβδομης Τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ανωτέρας Σχολής Υποκριτικής “Τεχνών Εκατό”. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του προέδρου του “D group” δρ. Δημήτρη Δερπάνη και του καλλιτεχνικού διευθυντή Λάκη Λαζόπουλου.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Ζαχαριάδης, Α. Μονογιού, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Κ. Αυγερινός, η πρόεδρος του κινήματος “TAKE ME HOME” Αθηνά Τρανούλη, η σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, πλήθος ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τα εγκαίνια αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει ο πολιτισμός και η τέχνη στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή της πανδημίας. Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την Τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σχολή Τεχνών Εκατό.  Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαίο συστατικό του ευ ζην για κάθε δημοκρατική κοινωνία. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια που έχει θετικό πρόσημο στο πολιτισμό και την ενίσχυση της τέχνης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η άδεια λειτουργίας της σχολής φέρει τη δική μου υπογραφή και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν σημαντικές κοινές συνεργασίες στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε».

Απάντηση