Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πυραυλάκατος ‘’Υποπλοίαρχος Βλαχάκος’’, με τ’ όνομα ενός ήρωα!

ΕΛΛΑΔΑ στις 29/09/2022

Έγινε σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Πρωθυπουργού που δήλωσε: ‘’Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο’’

|> Σήμερα το πρωί σε μια ξεχωριστή τελετή πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του πλοίου. Πρόκειται για την 7η πυραυλάκατο Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία εντάσσεται και επίσημα στον Στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για άλλο ένα σύγχρονο σκάφος, η πυραυλάκατος ‘’Υποπλοίαρχος Βλαχάκος’’ που προστίθεται στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσία υπουργών, του περιφερειάρχης Αττικής Γιώργου Πατούλη, βουλευτών, αξιωματικών και εκπροσώπων φορέων.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρωθυπουργός μιλώντας για την κατασκευή του πλοίου, η οποία έγινε από ελληνικά χέρια, τόνισε: «Η ΤΠΚ ‘’Βλαχάκος’’ φέρει το όνομα του ήρωα που έπεσε στα Ίμια και πλέον το πολεμικό πλοίο με το όνομά του θα υπενθυμίζει σε όλους πως τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με τη νέα πυραυλάκατο, η οποία φέρει το όνομα του ήρωα αξιωματικού Παναγιώτη Βλαχάκου ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια των υδάτινων συνόρων μας. Το αξιόμαχο προσωπικό, αλλά και τα μέσα που σήμερα διαθέτει η χώρα μας δίνουν την εμπιστοσύνη ότι τα σύνορά μας θα διαφυλαχθούν με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Το 2022 η Ελλάδα είναι δυνατή,  είναι ενωμένη και μέρα με τη μέρα έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε επίπεδο άμυνα,  μέσω των οποίων μπορεί να εξασφαλιστεί η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή μας».

Στην τελετή ονοματοδοσίας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδος, οι βουλευτές Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Γκιουλέκας, Ν. Δούνια, Α. Νικολακόπουλος, Δ. Χατζηδάκης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακός,  ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κ. Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στ. Πετράκης, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Νικαίας και Μάνης.

Να σημειωθεί ότι, στην τελετή παραβρέθηκε και ο αδελφός του ήρωα Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος – τηρώντας την παράδοση αντίστοιχων τελετών – έσπασε ένα μπουκάλι στο πλοίο ολοκληρώνοντας την ονοματοδοσία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: