Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή μια Κυρία με το όνομα Σάσα Μανέττα…

Κοινωνια στις 26/11/2020

Έγραψε ιστορία στην ελληνική Τηλεόραση, πολυβραβευμένη στιχουργός, μοναδική συγγραφέας και ένας απίθανος άνθρωπος!

|> Έσβησε το ωραιότερο χαμόγελο στην ιστορία της ελληνικής Τηλεόρασης. Η Σάσα Μανέττα, η συγγραφέας, η στιχουργός, η ζωγράφος, η ηθοποιός, η σκηνογράφος και μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τηλεπαρουσιάστριες, έκλεισε τα μάτια τα μεσάνυχτα.

Για το ποιά ήταν η Σάσα Μανέττα, δεν είναι αυτής της δύσκολης ώρας… Ας αναφερθούν τα βιογραφικά της στοιχεία…

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Γεννήθηκε στη Νίκαια και ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) και ακολούθως μεταπήδησε στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ ως παρουσιάστρια, για να αναλάβει αργότερα και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α’ Βραβείο.

Έχει εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο “Ο άλλος δίδυμος” (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το υπουργείο Πολιτισμού, το “Μοναξιά είναι…”, με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα “Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν” (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα “”Με διαβατήριο το ψέμα” (εκδόσεις Εντύποις). Φιλμογραφία: Η μοίρα ενός αθώου (1965), Η πικραγαπημένη (1965), Λιτανεία των ηρώων (1970).
Πηγή στα βιογραφικά στοιχεία: greekactor

Απάντηση