Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πιστή τήρηση των μέτρων για γραμμές του Αργοσαρωνικού

Τουρισμος/Ταξιδια στις 16/07/2020

Έκκληση των γ.γ. του ΥΕΝ προς εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών για ενημέρωση των πληρωμάτων

|> Ευρεία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε το θέμα της πιστής τήρησης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό Covid-19 στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού με τις οποίες μετακινούνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, και της γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου και συμμετείχαν σε αυτήν υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιριών, πλοία των οποίων καλύπτουν τις γραμμές του Αργοσαρωνικού, καθώς και την σύνδεση Περάματος – Σαλαμίνας.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο κ. Κυριαζόπουλος, όσο και η κα Καλογήρου υπογράμμισαν προς τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών του Αργοσαρωνικού ότι είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τους κάλεσαν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, ενημερώνοντας διαρκώς τα πληρώματα των πλοίων για την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων.

Ταυτόχρονα ζήτησαν από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τα πληρώματα των πλοίων, αλλά και από τους επιβάτες, τόσο στις τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού, όσο και στις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας αρχής γενομένης από το Λιμάνι του Πειραιά.

Μετά το πέρας της σύσκεψης οι δύο γ.γ. υπογράμμισαν ότι η εικόνα της εξέλιξης του κορωνοϊού δεν δικαιολογεί καμιά χαλάρωση, αλλά αντίθετα απαιτεί την εγρήγορση όλων μας, ώστε να διασφαλίσουμε τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επεσήμαναν, επίσης, ότι πέραν των όποιων μέτρων λαμβάνονται, το πρώτο και το βασικότερο μέτρο αναχαίτισης της νόσου ήταν είναι και παραμένει η προσωπική ευθύνη όλων μας.

Απάντηση