Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλληνας πρωτοστατεί στη ακτοπλοϊκή σύνδεση των ΗΠΑ με την Κούβα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 07/05/2015

Πηγή: theseanation.gr

Την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΗΠΑΚούβας μετά από δεκαετίες ενέκρινε η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο χαλάρωσης του πολυετούς εμπάργκο των Αμερικανών.

Όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, ήδη τέσσερις εταιρείες παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών οι «Baja Ferries», «United Caribbean Lines Florida», «Havana Ferry Partners of Fort Lauderdale» και Airline Brokers Co εξασφάλισαν σχετική άδεια από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αρχίσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Φλόριντας – Αβάνας – ει δυνατόν ακόμη και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Οι παραπάνω εταιρείες έχουν ξεκινήσει ανάλογη διαδικασία από τις αρμόδιες κουβανικές αρχές.

united caribian lines

Το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς είναι ότι επικεφαλής της «United Caribbean Lines Florida», είναι ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος, ο οποίος όπως δήλωσε στην Wall Street Journal το πρώτο πλοίο που θα βάλει στη γραμμή Φλόριντα-Αβάνα θα μεταφέρει 1.000-2.000 επιβάτες. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πραγματοποιεί τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως
Ο Τζόζεφ Χίνσον, πρόεδρος της ακτοπλοϊκής εταιρείας «United Americas Shipping Services», κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο βήμα μπροστά» στη συγκοινωνιακή σύνδεση ΗΠΑ – Κούβας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια των αρμόδιων αμερικανικών αρχών για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κούβα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: