Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλληνας πρόεδρος στη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 23/04/2015

Εξελέγη ο καθηγητής Χειρουργικής (ΕΚΠΑ) Δημήτρης Λινός

Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (IAES), προτάθηκε και εκλέχθηκε ο καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός, έχοντας επιδείξει τις ηγετικές του ικανότητες σε πάρα πολλές διεθνείς συνεργασίες.

Σημειώνεται ότι η IAES (International Association of Endocrine Surgeons) αποτελεί τον βασικό κορμό της Διεθνούς Χειρουργικής Εταιρείας (International Society of Surgery) που κάθε 2 χρόνια συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής. Το 2013 το Συνέδριο έγινε στο Helsinki της Φινλανδίας με πρόεδρο, τον προηγούμενο πρόεδρο της IAES, Καθηγητή G.Akerstrom , από τη Σουηδία. Φέτος το παγκόσμιο Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 2500 χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στη Bangkok της Ταϊλάνδης, ενώ το 2017 στο Buenos Aires της Αργεντινής.

Εκτός από το παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής, η IAES διοργανώνει εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά Courses στην Ενδοκρινική Χειρουργική, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Το 2014, το 13ο IAES Postgraduate Course έγινε στην Ελλάδα με συμμετοχή χειρουργών από 33 χώρες, ενώ και στο παρελθόν ο καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Λινός είχε οργανώσει δύο παρόμοια courses στην Κρήτη. Το 14ο IAES PG Course θα γίνει στην Kuala Lumpur, της Μαλαισίας στο οποίο ο κ. Λινός θα είναι ομιλητής σε διάφορα θέματα Χειρουργικής του θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών και επινεφριδίων.

Επιπλέον, η IAES συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ενός από τα σημαντικότερα περιοδικά της Χειρουργικής, του World Journal of Surgery, στο οποίο δημοσιεύεται κάθε μήνα η έρευνα και οι καινούργιες ανακαλύψεις και πρόοδοι στη Χειρουργική. Τέλος μέσω της IAES πολλοί νέοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στην χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών, του παγκρέατος και των επινεφριδίων στα καλύτερα ειδικά κέντρα του κόσμου.

Ο κ. Λινός δήλωσε: «Το επίπεδο της Χειρουργικής, αλλά κυρίως της Ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα, είναι πολύ υψηλό. Όμως, η ουσιαστική και συνεχής συνεργασία με τα Διεθνή Ακαδημαϊκά Κέντρα, ιδίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα είναι επικεφαλής στην Εκπαίδευση, Έρευνα και Κλινική Εφαρμογή, είναι η προϋπόθεση και η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της Χειρουργικής στην χώρα μας. Στους στόχους μου, σαν πρόεδρος της IAES, είναι να βοηθήσω στην προσπάθεια, που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν πολλοί Έλληνες Χειρουργοί, τόσο στην προπτυχιακή, όσο και την μεταπτυχιακή και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: