Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλληνες κατασκευαστές σε ρουμανικά ναυπηγεία – Μνημόνιο συνεργασιας υπεγραψαν Hemexpo – Anconav

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 15/10/2014

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) και η Ένωση Ρουμανικών Ναυπηγείων (ANCONAV). Πρόκειται για τη δεύτερη, στρατηγικής σημασίας κίνηση,  τους τελευταίους δύο μήνες, για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών σε ναυπηγεία.

Προηγήθηκε το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τη κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Το νέο Μνημόνιο  αποβλέπει κυρίως στην ενθάρρυνση επαφών και συνεργασίας των μελών των δύο ενώσεων, ιδίως μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της ναυπηγικής και της θαλάσσιας βιομηχανίας, καθώς και στην εγκαθίδρυση συνδέσμων μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων και οργάνωσης εκθέσεων ή εκδηλώσεων δικτύωσης στον τομέα της θαλάσσιας τεχνολογίας και του θαλάσσιου εξοπλισμού.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, διεξήχθη συνάντηση δικτύωσης (B2B) ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού εξοπλισμού και εκπροσώπων της ρουμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

«Στην αλυσίδα αυτή της συνεργασίας φιλοδοξούμε να είμαστε σύντομα ένας ισχυρός κρίκος, προσφέροντας καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε τη δύναμη να είμαστε αξιόπιστοι και συνεπείς συνεργάτες για κάθε ναυπηγείο σε όλο τον κόσμο», είπε η εκπρόσωπος της HEMEXPO

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών  Παν. Μίχαλου, που εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ν. Κορέας, αποδείχθηκε  αποτελεσματική. Ήδη η γ.γ. ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών διαπραγματεύεται αντίστοιχα μνημόνια συνεργασίας με την Κίνα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: