Οι… ανιστόρητες γνώσεις και η ασχετοσύνη του κ. καθηγητή
Ένας πανεπιστημιακός δεν έχει το δικαίωμα να πλήττει τον πυρήνα ανθρωπιστικών αξιών
Νίκος Καραβέλος* |> Βγήκε πάλι ο Μανωλιός, ο καθηγητής της Γενετικής και της θρασύτητας σε πανεπιστήμιο της Δύσης (τι τύχη!). Ένα από τα αλλόκοτα, που όταν τυχαία το πόδι κλωτσήσει την πέτρα τους, βγαίνουν και σέρνονται λιγάκι στη λιακάδα.
Ένα κανάλι τηλετύφλωσης και θα τους δεις να λένε ακατάπαυστα, να κάνουν τους σοφούς, να παριστάνουν τους γιατρούς, να απειλούν, να αλλάζουν γυαλιά και χτένισμα, να τρομοκρατούν, να ακκίζονται, να κορδακίζουν (ασχημονούν) για τα Θεοφάνια, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα!
Ο κ. καθηγητής βγήκε πάλι από την πέτρα και μας άρχισε το μάθημα.
Ο κύριος της Γενετικής, σε ανάρτησή του, επισύναψε δύο φωτογραφίες από την θρησκευτική τελετή των Θεοφανίων, που απεικόνιζαν πιστούς να παρανομούν, συμμετέχοντες (τι κακό) στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Πράττοντας κατά συνταγματικό δικαίωμα το θρησκευτικό τους καθήκον, όπως το ήξεραν αιώνες, ακόμη και στη δουλεία, ως ελεύθεροι άνθρωποι.
Ο επιστήμων αυτός (τι μας θυμίζει η ειδικότητα του;) της “Γενετικής των Πληθυσμών”, δεν αρκέστηκε στην ανάρτηση των φωτογραφιών αλλά εξέφρασε και άποψη! Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως στον θαυμαστό κόσμο του Μανωλιού, απόψεις εκφράζει μόνο όποιος ομνύει (ορκίζεται) στην ιδέα της Νέας Τάξης.
Βεβαίως υπάρχει, κάπου γύρω, και η γνωστή ατάκα του αειθαλούς Κλιντ Ίστγουντ: “Η άποψη είναι σαν τον πισινό, όλοι έχουν από έναν“.
“Μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα είναι σε `λοκ ντάουν` για πολύ καιρό ακόμη“, είπε ο γενετιστής μας, ο αγενής.
Γιατί τόλμησαν, λέει, και πήγαν στα Θεοφάνια! Οι πολίτες, οι κουρασμένοι, καθημαγμένοι, να ακουμπήσουν εκεί που ακουμπούσαν οι πρόγονοί τους.
Δεν χρειάζεται να είσαι γενετιστής. Λίγη ανθρωπιστική παιδεία να έχεις, γνωρίζεις από την ιστορία των μεγάλων επιδημιών ότι ποτέ δεν απαγορεύτηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και οι λιτανείες. Ποτέ! Μόνο στον θαυμαστό κόσμο του Μανωλιού, το να ασκείς το θρησκευτικό σου καθήκον, αν το έχεις ανάγκη, είναι δείγμα ανευθυνότητας!
Να θυμίσουμε στον καθηγητή πως, πέραν της ρύπανσης του νερού, υπάρχει και η ρύπανση του μυαλού. Και ακόμη πως ένας πανεπιστημιακός οφείλει να γνωρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα να πλήττει τον πυρήνα των ανθρωπιστικών αξιών, η μεγαλύτερη των οποίων δεν είναι η ζωή, αλλά η ελευθερία. Η πρωταρχική αξία που για τον άνθρωπο, έχει τον χαρακτήρα ενστίκτου.
Αυτά αποτυπώθηκαν στις Μεγάλες Διακηρύξεις και τις Μεγάλες Επαναστάσεις στο διάβα των αιώνων. Αυτά που, προφανώς, αγνοεί. Γιατί δεν διδάσκονται στις οικείες σχολές της γενετικής. Κυρίως της απρέπειας.
(*) Ο κ. Νίκος Ι. Καραβέλος, είναι δικηγόρος και λογοτέχνης