Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένας 16χρονος εκτελεί εν ψυχρώ τον 15χρονο φίλο του στην Κάτω Αχαΐα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/09/2015

Μετά από λογομαχία…

Θύμα λογομαχίας και ανωριμότητας έπεσε ένας 15χρονος. Και θύτης ο 16χρονος φίλος του, που τον εκτέλεσε με την καραμπίνα του πατέρα του. Η τραγωδία διαδραματίζεται από χθες στην Αχαΐα, καθώς υπάρχουν φόβοι βεντέτας.

Το 15χρονο αγόρι πυροβολήθηκε στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαΐας, διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Ρίου, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τις συνεχείς μεταγγίσεις, υπέκυψε αργά χθες τη νύχτα.

Ο άτυχος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος έφερε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική και στην κοιλιακή χώρα και μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο εισήχθη στο χειρουργείο. Στη συνέχεια διακομίστηκε διασωλημένος στην Εντατική, ωστόσο ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ισχυρές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο βεντέτας, καθώς μάλιστα τα σπίτια δράστη και θύματος βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Μάλιστα, τα μέτρα για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων συντόνιζε επί τόπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας.

Ο 16χρονος πρωταγωνιστής της πρωτοφανούς τραγωδίας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο ανήλικος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον 15χρονο, άλλα μόνο να τον εκφοβίσει επειδή τον πείραζε μαζί με τους συνομήλικους φίλους του. Όπως είπε, ήρθαν στα χέρια και το όπλο που ανήκε στον πατέρα του εκπυρσοκρότησε.

Ο 16χρονος δράστης, που συνελήφθη αμέσως μετά τον τραυματισμό του άτυχου παιδιού, είχε πάει στο προαύλιο του σχολείου με το αυτοκίνητο του πατέρα του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου και πλημμελή φύλαξη οπλισμού και θα παραπεμφθεί μαζί με το γιο του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: