Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα… χωριό χάνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τα τροχαία δυστυχήματα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 06/08/2015

Παρουσίαση-σοκ από Ιαβέρη

Ημερίδα για την οδική ασφάλεια, την πληρέστερη-ποιοτικότερη κάλυψη του οχήματος και τη συνετή οδική συμπεριφορά, οργανώθηκε από την Interamerican, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του CarPoint (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Αυτοκινήτου) στην Αθήνα. Στην ημερίδα συμμετείχαν 60 άτομα, νέοι συνεργάτες του Δικτύου Agency και Independent Financial Advisors της εταιρείας.

Παράλληλα, με το εκπαιδευτικό σεμινάριο για προγράμματα ασφάλισης αυτοκίνητου της Interamerican, οι συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν στις πρακτικές αντιμετώπισης των τροχαίων δυστυχημάτων εκ μέρους της εταιρείας, της οποίας πολιτική είναι οι διαμεσολαβούντες συνεργάτες της να αποτελούν, στο πλαίσιο της τακτικής επαφής με τους πελάτες της, πρεσβευτές της συνετούς οδήγησης.

Στο ενημερωτικό σκέλος για την οδική ασφάλεια ο βετεράνος της αγωνιστικής οδήγησης ο “Ιαβέρης“, ψευδώνυμο του Τάσου Μαρκουίζου (φωτό), παρουσίασε οπτικοακουστικά το εθνικό θέμα-μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ανάγκη προληπτικής αναγνώρισης και εκτίμησης των οδικών κινδύνων, λήψης μέτρων ασφάλειας και βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς. Κατά το 2014, η Ελλάδα κατετάγη 7η στην ΕΕ των 28 χωρών με 72 θανάτους ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους – καταγράφηκαν συνολικά 801 θάνατοι. Ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 50,5 θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, με συνολικό αριθμό νεκρών 27.500. Παρά την αξιοσημείωτη μείωση θανατηφόρων τροχαίων που έχει σημειωθεί κατά την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, ο δείκτης παραμένει ιδιαίτερα υψηλός.

interam seminΟ Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Interamerican, υπογράμμισε τον σταθερό προσανατολισμό της εταιρείας προς τη διαμόρφωση κουλτούρας βασισμένης στη γνώση, τη μεθοδική πρόληψη, την αυτοεκτίμηση των οδηγών και τον σεβασμό προς τους πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους – κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους δικυκλιστές, που αριθμούν συνεχώς αυξανόμενα θύματα.

Η εταιρεία κατά το 2014 στον κλάδο αυτοκινήτου κατέβαλε αποζημιώσεις 63 εκατ. ευρώ σε 51 χιλιάδες περιπτώσεις, ενώ υποδέχθηκε 43 αναγγελίες θανάτου σε 40 δυστυχήματα, έναντι 47 θανάτων το 2013. Η Interamerican, μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια από το 2009, υλοποιεί μακρόπνοο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια. Πρόσφατα, υποστήριξε και διεθνείς πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Π. Μυλωνάς“, ενώ ήταν βασικός χορηγός και πάροχος οχημάτων οδικής βοήθειας στην καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος “Μη γράφεις τη Ζωή…“, για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: