Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένσταση… napalm, για υπόθεση αποβλήτων

Χωρίς κατηγορία στις 22/10/2014

ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ

Μία ένσταση κατά προκήρυξης διαγωνισμού για «παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων», έρχεται να αναδείξει πανοραμικά τί συμβαίνει με την μεγάλη υπόθεση των «στερεών αποβλήτων», για την οποία γίνεται σωστή «σφαγή» στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ένσταση, ή μάλλον η προδικαστική προσφυγή, γίνεται από εταιρεία με πλούσιο ενεργητικό στον χώρο των αποβλήτων και αυτή τη φορά αφορά τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ).

Κάτι τέτοιες υποθέσεις, ίσως να θεωρούνται «βαρίδια», τουλάχιστον για την ανάπτυξη και δικαιολογημένα «πονοκεφαλιάζει» ο υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου και προβληματίζεται το Μαξίμου…

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει περάσει μήνας, που ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, είχε καταθέσει στην Βουλή Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, με θέμα: «Περίεργες φήμες για την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας». Ανέφερε:

«Όπως μας ενημέρωσαν, έχετε στα χέρια σας καταγγελίες, τόσο εσείς όσο και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις έργων και την υπογραφή συμβάσεων με αμοιβές μεγαλύτερες από ότι περιλαμβάνουν οι σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού. Ο τρόπος οικονομικής διαχείρισης του ΟΛΕ φαίνεται ότι εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα παρά το ότι είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν “περίεργες μεθοδεύσεις” (Αρ. Πρωτ. 13136/16.03.2011) από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού. Οι απαντήσεις που λάβαμε τότε είχαν πολλά κενά αλλά το Υπουργείο δεν προέβη σε καμία ενέργεια ελέγχου των πεπραγμένων της τότε διοίκησης». Και ρωτούσε:

«Προτίθεστε να ζητήσετε οικονομικό και λογιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας;».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου, ζητούσε κατάθεση όλων των πρακτικών των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν για τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας το έτος 2014, τις σχετικές αποφάσεις και τις τελικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των αναδόχων…

Ολόκληρο το κείμενο της ένστασης για τον ΟΛΕ (μετά τα κείμενα)

Απάντηση