Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εξαίρεση από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση ζητεί η Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων

Ναυτιλια στις 20/07/2018

Επαφή με Κουρουμπλή

|> Συνάντηση με την Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Πορθμείων Σαλαμίνας είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του γ.γ. Ναυτιλίας, Διονύση Τεμπονέρα, και του γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παράσχος Τσάγκαρης, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τσώκος, το μέλος Βαγγέλης Σοφράς και οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Πορθμείων Σαλαμίνας, Νίκος Λουκάς και Γιώργος Παπανικολάου, έθεσαν αιτήματά σχετικά με τα σχέδια των ΠΔ περί της υποχρεωτικής ναυτικής πρακτόρευσης στις πορθμειακές γραμμές, και περί του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΗΣΚΘΕΑ).

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η ηγεσία του ΥΝΑΝΠ έχει συστήσει ειδική ομάδα εργασίας η οποία έχει προωθήσει τα συγκεκριμένα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων και η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο, της υπό όρους εξαίρεσης των πορθμειακών γραμμών από την υποχρεωτική ναυτική πρακτόρευση.

Ως προς την εφαρμογή του ΗΣΚΘΕΑ ο κ. Κουρουμπλής ανέθεσε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας, από κοινού με εκπροσώπους της Ένωσης Πορθμείων , να ερευνήσουν επί τόπου, κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις πορθμειακές γραμμές. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Απάντηση