Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιές απαιτήσεις έχουν οι Αμερικανοί για τις διακοπές τους

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 17/05/2019

Έρευνα της Vrbo που διενήργησε η εταιρία ερευνών Ipsos, αποκαλύπτει τις προτιμήσεις των τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες

tornosnews.gr |> Τους ονειρικούς προορισμούς διακοπών των Αμερικανών καθώς και τις προτιμήσεις τους στα ταξίδια αποκαλύπτει έρευνα της Vrbo που διενήργησε η εταιρία ερευνών Ipsos.

Οι millennials είναι εκείνοι που τείνουν να δανείζονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταξίδια, και αυτό συμφωνεί με την τάση που καταγράφεται στις ηλικίες αυτές για μεγάλο ενδιαφέρον απόκτησης εμπειριών και όχι υλικών αγαθών.

Η Αυστραλία αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος ονειρικός προορισμός, όμως επί του παρόντος βρίσκεται στην 18η θέση της κατάταξης των δημοφιλέστερων προορισμών των Αμερικανών, σύμφωνα με στοιχεία του 2018 από την Expedia. Η απόκλιση αυτή οφείλεται σε χρονικά και οικονομικά εμπόδια για την πραγματοποίηση ονειρικών διακοπών.

Αυτή η τάση καταγράφεται σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες πλην των millennials, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προβούν σε δανεισμό προκειμένου να ταξιδέψουν στον προορισμό των ονείρων τους (37%), έναντι της γενιάς Generation X (27%) και baby boomer (15%).

Ενώ οι προορισμοί εσωτερικού βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των ονειρικών, στα διεθνή ταξίδια παρατηρούνται διαφορές ανάλογα με τις ηλικίες των Αμερικανών. Για τους millennial (18-34) η Ιταλία είναι ο κορυφαίος ονειρικός προορισμός και προτιμάται από το 9%, ενώ οι ταξιδιώτες άνω των 35 ετών ανέφεραν πρώτη την Αυστραλία.

Οι Millennial τείνουν να ταξιδεύουν με σκοπό την εξερεύνηση (45%), όμως παρατηρείται μεγάλη τάση για ταξίδια για την εορτασμό μιας ειδικής περίστασης, ιδιαίτερα στους Αμερικανούς 35-54 ετών (20%).

Από το ποσοστό αυτό, το 44% δήλωσε ότι η ειδική περίσταση μπορεί να είναι μια επέτειος ή γενέθλια.

Οι baby boomer είναι λιγότερο πιθανό να ταξιδεύουν με επίκεντρο τα χόμπι ή τις δραστηριότητες (6%), όπως το σκι, το σέρφινγκ ή η πεζοπορία, σε αντίθεση με το 23% των millennial.

Στη φιλοξενία, οι Millennials (71%) τείνουν να προτιμούν διαμονή σε μοναδικά καταλύματα, όπως δεντρόσπιτα ή σκάφη θαλάσσης. Επίσης, το 25% των Millennials επιλέγει διαμονή με βάση το ντιζάιν και την αρχιτεκτονική.

Οι Αμερικανοί της γενιάς “Generation X” προτιμούν μεγάλους χώρους και οι baby boomers απουσία θορύβου.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη διαμονή των Αμερικανών, ξεπερνώντας την τηλεόραση και τον κλιματισμό. Το 75% μάλιστα δήλωσε ότι αναζητά κατάλυμα με πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ μόλις το 59% έχει προσδοκία για τηλεόραση στο κατάλυμα. Το 72% των millennial δήλωσε ότι επιδιώκει πρόσβαση στο διαδίκτυο και το 41% τηλεόραση.

Όλες οι ηλικιακές ομάδες είχαν αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, στον αριθμό των ατόμων που δήλωσαν ότι επιδιώκουν διακοπές με φίλους και την οικογένεια με στόχο τη ξεκούραση (+2%) ενώ το 52% δήλωσε ότι οι οικογενειακές διακοπές είναι ο λόγος για ταξίδια αυτή τη χρονιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: