Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Είμαστε ανεύθυνοι, επικίνδυνοι και… προσεκτικοί οδηγοί!

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 03/01/2020

Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου με δείγμα 12.418 πολιτών της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε το 2019

|>Εντυπώσεις προκαλεί έρευνα του Ευρωβαρόμετρου με θέμα την οδήγηση σε κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς ο “ιδιαίτερος” Έλληνας οδηγός αυτοκινήτου, εμφανίζεται να είναι ταυτόχρονα, ανεύθυνος, επικίνδυνος και προσεκτικός. Τώρα κατά πόσο προσεκτικός μπορεί αν είναι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος οδηγός, αυτό μπορεί να απαντηθεί όχι από το Ευρωβαρόμετρο, αλλά από τα τόσα άδικα ατυχήματα και δυστυχήματα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Τέλος πάντων….

Στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με την οδηγική ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε το 2019 σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes, πήραν μέρος 12.418 πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότερο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), και ακολουθούν οι Έλληνες (78%), οι  Ιταλοί με το ίδιο ποσοστό,και οι Γάλλοι με 77%.

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι ένας στους δύο Έλληνες οδηγούς  (50%), οδηγεί επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.

Τέλος, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, οι Πολωνοί (68%) και οι Έλληνες (58%) καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: