Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έρευνες από ΕΛΑΣ – ΕΥΠ για δουλεμπόρους στους κόλπους τους

ΕΛΛΑΔΑ στις 28/04/2015

Αναμένονται ανακοινώσεις

Έρευνα σε βάθος, διενεργείται από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, για μεγάλο σύστημα διαφθοράς στους κόλπους τους, που αφορά σχέσεις στελεχών τους με κυκλώματα δουλεμπόρων, γεγονός που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ εξετάζουν σε βάθος το αποδεικτικό υλικό και σύντομα θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.
Ανάλογη έρευνα διεξάγει για ευρύτερα θέματα οργανωμένου εγκλήματος, με εμπλεκόμενα τα ίδια πρόσωπα, η ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, που υπηρετούν σε υπηρεσίες αλλοδαπών και άλλα καίρια πόστα, φέρονται να είναι μέλη κυκλωμάτων δουλεμπόρων, οργανώνοντας μεταφορές μεταναστών, παρέχοντας «κάλυψη», εκδίδοντας άδειες σε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, ή προσφέροντας «υπηρεσίες» παντός τύπου στους δουλεμπόρους.

Για την υπόθεση έχουν περιέλθει έγγραφα και πληροφορίες στις αρχές, από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα, η οποία στρέφεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και απ’ ό,τι φαίνεται πλησιάζει στο τέλος της, καθώς υπάρχουν αρκετά στοιχεία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται:
«Να είναι βεβαία η ελληνική κοινή γνώμη ότι αν από την έρευνα της Αστυνομίας εντοπισθούν επίορκοι αστυνομικοί ή διαπλεκόμενοι υπάλληλοι, όχι μόνο θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αλλά θα αποτελέσουν το πρώτο σημαντικό βήμα πάταξης της διαφθοράς εντός του Σώματος, και ένα καλό μάθημα του τρόπου με τον οποίο το υπουργείο θα χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: