Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος Καλός – τ. βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας

Κοινωνια στις 25/08/2018

Ήταν 69 ετών

|> Σε ηλικία 69 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος Καλός, άλλοτε βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ και υφυπουργός Παιδείας την περίοδο 2004-2007.

Ο Γιώργος Kαλός γεννήθηκε στον Πόρο Τροιζηνίας, σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε ως μέλος ΔEΠ στο EMΠ και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Παράλληλα με τη συγγραφή πλήθους επιστημονικών εργασιών και πολιτικών δοκιμίων έχει ασχοληθεί και με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ το διάστημα 1975-1989, ήταν μέλος της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ. Από το 1978 έως το 1983, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αττικής ενώ το 1981 και το 1985, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Την περίοδο 1986-1989, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ ενώ το 1989 συνέχισε την επιστημονική του σταδιοδρομία ως καθηγητής του τομέα Ηλεκτρονικής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του πολεμικού ναυτικού και ως ειδικός συνεργάτης τηλεπληροφορικής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών.

Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α” Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στις 9 Οκτωβρίου 1991, εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων ενώ τον Νοέμβριο του 1998, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με την Παιδεία.

Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος και τον Ιούλιο του 2001, στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστών και τομεαρχών των κοινοβουλευτικών επιτροπών του κόμματος, εξελέγη υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Μάρτιο του 2004 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 προσχώρησε στον πολιτικό φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη, «Δημοκρατική Συμμαχία» (ΔΗΣΥ), αναλαμβάνοντας τομεάρχης πολιτισμού και παιδείας.

Τον Ιούλιο του 2011 ορίστηκε υπεύθυνος του πολιτικού τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ηταν παντρεμένος με την Κυριακή Λάτση και πατέρας δύο παιδιών.

Συλλυπητήρια

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γιώργου Καλού εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ο Γιώργος Καλός ήταν σταθερά παρών στην πολιτική ζωή της χώρας την οποία τίμησε με συνέπεια. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιώργου Καλού. Ο εκλιπών υπήρξε ένας πολιτικός με μακρόχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά στην πόλη μας, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η σεμνότητα και το ήθος. Εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Απάντηση