Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή η Κέλλυ Σακάκου, που τίμησε με την παρουσία της επί 30 χρόνια την ΕΡΤ

Κοινωνια στις 08/01/2017

Ήθελε να γίνει φιλόλογος…

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Κέλλυ Σακάκου – μία Κυρία που τίμησε με την πολυετή παρουσία την Ελληνική Τηλεόραση. Πριν δύο μήνες είχε κάνει μία εγχείρηση στο ισχίο και  βρισκόταν σε ακινησία. Όμως είχε και μία άλλη «πληγή», που της είχε κοστίσει πολύ. Ήταν ο πρόσφατος (τον περασμένο Ιούλιο) θάνατος του συζύγου της ηθοποιού Σπύρου Φασιανού – αδελφού του διάσημου ζωγράφου.

fasianos_spyros

Σπύρος Φασιανός

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ήταν και το πατρικό της. Πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια ως μοναχοπαίδι. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης και ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όπου παρουσίασαν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και εκείνη πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η ερμηνεία τής άρεσε πάρα πολύ που οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή του Πέλου Κατσέλη, η οποία έβγαλε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, όμως, τελικά, τα σχέδιά της άλλαξαν.

Η Κέλλυ Σακάκου δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ. Την πίεσε λίγο και η μητέρα της στο να κάνει αίτηση. Είχε κάνει τότε και μια φίλη της αίτηση.

Έτσι, ένα βράδυ πήγε στον οδό Ρηγίλλης, στο κτήριο της ΕΡΤ. Μπαίνοντας, συνάντησε έναν κύριο, ο οποίος την ρώτησε τον λόγο της επίσκεψής της κι εκείνη του εξήγησε όμως άκουσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα.

Τον παρακάλεσε όμως να την αφήσει να κάνει αίτηση κι εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα βάλει χθεσινή ημερομηνία και έτσι ήταν η τελευταία που έδωσε την αίτηση. Από τις περίπου οκτακόσιες 800 κοπέλες, επελέγησαν οι πέντε. Ήταν μία από αυτές και έτσι κάπως άρχισε η 30ετής της διαδρομή, ως παρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση -τις δεκαετίες ΄70 και ΄80, που η ΕΡΤ έγραφε ιστορία…

Απάντηση