Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Στοπ καρέ” για τον μεγάλο κωμικό Κώστα Βουτσά…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/02/2020

Έφυγε από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα, μετά από μία 18ήμερη μάχη στην εντατική του νοσοκομείου “Αττικόν”. Ήταν 88 ετών.

|> Τελικά δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 88χρονος Κώστας Βουτσάς και ο μεγάλος ηθοποιός εξέπνευσε το πρωί στις 4, αφήνοντας πίσω του, μία καριέρα πλούσια από επιτυχίες και πάμπλουτη από γέλιο. Και τώρα ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού και των δακρύων…

Ο Κώστας Βουτσάς έδωσε σκληρό αγώνα, επί 18 ημέρες, στην εντατική του νοσοκομείου “Αττικόν”. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, στις 7 Φεβρουαρίου παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και της αναπνευστικής του λειτουργίας και διακομίστηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κι ας σημειωθεί πως αν και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν έλειψε στιγμή από το σανίδι, τελευταία δε στην παιδική παράσταση “Σταχτοπούτα”», του θεάτρου “Μπρόντγουέϊ”.

Ποιος ήταν 

Ο Κώστας Βουτσάς μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό του επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το “Βουτσάς” επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν “βουτσιά”. Άρχισε την καριέρα του στον ελληνικό κινηματογράφο το 1953 και έκτοτε παρέμεινε ενεργός. Και κυριολεκτικά “πέθανε στο σανίδι”!

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησαν, τη Σάντρα (1972). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός. Και το 2015, ο Κώστας Βουτσάς, απέκτησε τον Φοίβο, από τον γάμο του με την κατά 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: