Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε ο “πατριάρχης” του πόλο Ανδρέας Γαρύφαλλος – “ψυχή” του Εθνικού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/02/2015

Το ελληνικό πόλο θρηνεί το χαμό του Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο “πατριάρχης” του αθλήματος στη χώρα μας και “ψυχή” του Εθνικού Πειραιά είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία του μύθου του “αυτοκράτορα” των 37 πρωταθλημάτων!

Ο ίδιος κατέκτησε 18 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα, αγωνιζόμενος με το σκουφάκι του Εθνικού. Κολυμβητής, πολίστας με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προπονητής του Εθνικού και άλλων συλλόγων, καθώς και της εθνικής ομάδας.
garyfallos1Επί ημερών του ο Εθνικός κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2006, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.
Η αγαπημένη του ομάδα πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη εμφάνιση της στην Α1 Ανδρών μετά από αρκετά χρόνια, βρίσκεται στην 3η θέση.

Mε αφορμή το θάνατο του Ανδρέα Γαρύφαλλου ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Μια ιστορική μορφή του ελληνικού πόλο, ο «πατριάρχης» του αθλήματος, ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, η «μεγάλη ψυχή» του Εθνικού και της Εθνικής ομάδας αφήνει παρακαταθήκη στους νεότερους την μαχητικότητά του και τη τεράστια συμβολή του στην ελληνική υδατοσφαίριση. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του Εθνικού»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: