Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου

Κοινωνια στις 31/10/2019

Έφυγε στα 58 της χρόνια εντελώς ξαφνικά χθες τα ξημερώματα 

|> Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χθες τα ξημερώματα η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, λίγες ώρες πριν τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, όπου η αξέχαστη συνάδελφος υπήρξε αλλεπάλληλες φορές μέλος του δ.σ. και είχε δώσει μάχες για τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων. Ο θάνατό της έγινε γνωστός λίγο πριν αρχίσει η χθεσινή γενική συνέλευση το ΕΔΟΕΑΠ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ κάποιοι συνάδελφοι μίλησαν για τους αγώνες της.

Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε την απώλεια της συναδέλφου Πόπης (Παρθενόπης) Χριστοδουλίδου, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η Πόπη Χριστοδουλίδου γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1961. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο του Αιγάλεω, φοίτησε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Τη διαδρομή της στην ελληνική δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1982, καλύπτοντας το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ για το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μουσική». Από τα τέλη του 1982 έως τον Ιούνιο του 1986 εργάστηκε στην εφημερίδα “Αυριανή”, αρχικά στο ελεύθερο και στη συνέχεια στο πειραϊκό – ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Από το 1986 έως το 2011 εργάστηκε στην εφημερίδα “Έθνος” καλύπτοντας το πειραϊκό ρεπορτάζ.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου υπήρξε μάχιμη δημοσιογράφος, η οποία εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού μακριά από επιρροές και συμφέροντα. Παράλληλα, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, προσφέροντας άδολη στήριξη στους συναδέλφους, υπερασπιζόμενη σταθερά τα συμφέροντά τους. Για πολλά χρόνια υπήρξε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην εφημερίδα “Έθνος” ενώ είχε διατελέσει επανειλημμένως μέλος του δ.σ.του ΕΔΟΕΑΠ καθώς και μέλος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 2015-2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με σεβασμό αποχαιρετά την αγωνίστρια συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους της.

Η κηδεία της Πόπης Χριστοδουλίδου θα γίνει αύριο Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου στις 3 μμ, στο Γ’ Νεκροταφείο. Στην κηδεία θα παρευρεθεί κλιμάκιο της “Κιβωτού του Κόσμου” για όποια δωρεά.

Απάντηση