Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αύριο ο διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά 6 έως 16 ετών

FLASH στις 11/03/2022

Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο

|> Αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής του “FIRST® LEGO® League” που θα φιλοξενήσει τις ομάδες της Αττικής, της Πελοποννήσου και των γύρω περιοχών και αποτελεί συνδιοργάνωση της Eduact με την Περιφέρεια Αττικής.

Το “FIRST® LEGO® League” είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας τον εαυτό τους, διδάσκοντας τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες ζωής.

Πρόκειται για μια συνεργασία της ΜΚΟ “FIRST®” (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της “LEGO® Education” και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το “FIRST® LEGO® League”, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής θα συμμετάσχουν σύνολο 350 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge που αφορά ηλικίες 9-16 ετών όπου και θα πραγματοποιηθεί με κυλιόμενο πρόγραμμα για την αποφυγή του συνωστισμού στο χώρο.

Είναι ένας από τους επτά περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα και συνολικά το 1/3 των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του “FIRST® LEGO® League Greece” που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή λήξης και η ανακοίνωση των προκρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου σε μορφή show με διαδικτυακή μετάδοση.

> Πληροφορίες για τον διαγωνισμό: https://firstlegoleague.gr/.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: