Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ήρθαν άλλοι 98 στον Πειραιά – 4.800 οι “φιλοξενούμενοι” – Δηλώσεις Κυρίτση

Χωρίς κατηγορία στις 04/04/2016

Σκαραμαγκάς = 3.000

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη” μεταφέροντας 25 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Χθες βράδυ κατέπλευσε επίσης το “Νήσος Μύκονος” με 73 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση βρίσκονται στο λιμάνι περίπου 4.800 άτομα.

Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα, παρά το γεγονός ότι τρία πούλμαν έφθασαν στο λιμάνι για να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας δεν επιβιβάσθηκε κανείς σε αυτά. Κι αυτό, επειδή πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες φοβούνται ότι τα κέντρα φιλοξενίας είναι μακριά από την πόλη και εκφράζουν ανησυχία ότι θα εγκλωβιστούν σε αυτά.

Επίσης, πολλοί που μεταφέρονται σε αυτά επιστρέφουν πίσω καθώς φοβούνται ότι θα τους στείλουν στην Τουρκία. Ήδη στους περισσότερους καταυλισμούς προσφύγων, η σχεδιαζόμενη για σήμερα έναρξη της διαδικασίας των επιστροφών έχει διαδοθεί προκαλώντας ανησυχία- όχι μόνον στους πρόσφυγες και μετανάστας, αλλά και στους κατοίκους του Πειραιά!

Ορμώμενος ίσως από αυτή την ανησυχία, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε στον “Σκάϊ” ότι «ο Πειραιάς θα αρχίσει να αδειάζει εντατικά από το τέλος της εβδομάδας», διευκρινίζοντας πως «οι αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας θα αποτρέψουν τα φαινόμενα βίας»και επισημαίνοντας ότι: «δεν θα χρησιμοποιήσουμε βία, ο κόσμος πείθεται και μεταφέρεται»,

Επίσης, ο κ. Κυρίτσης διαπίστωσε ότι «η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με τη μέρα» (πού την είδε;) και έδωσε την είδηση ότι ο χώρος που θα διατεθεί για τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά είναι συνολικής χωρητικότητας 3.000 ατόμων και θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος της εβδομάδας. Δηλαδή 3.000 άτομα θα προωθηθούν προς Σκαραμαγκά μεριά και οι υπόλοιποι 1.800, είναι για το… φιλανθρωπικό ίδρυμα της πλατείας Κουμουνδούρου! Κρίμα γιατί δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς “φουντούκι”…

Απάντηση