Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αθήνα και Λέσβο θα επισκεφθεί αύριο και την Πέμπτη ο Μάρτιν Σουλτς

ΕU στις 03/11/2015

Για το προσφυγικό

Μετά τον Πιέρ Μοσκοβισί, που ήρθε σήμερα στην Αθήνα, έρχεται αύριο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Βέβαια, ο σκοπός της επίσκεψης των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ελλάδα είναι διαφορετικός, αλλά δεν παύει να υπάρχει κάτι το κοινό, αφού το αναπτυξιακό θέμα που ενδιαφέρει τον κ. Μοσκοβισί έχει άμεση σχέση με το προσφυγικό που ενδιαφέρει τον κ. Σουλτς…

Όσον αφορά τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έρχεται αύριο στην Αθήνα και την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Λέσβο, προκειμένου να συζητήσει για την προσφυγική κρίση και να παρευρεθεί στην αναχώρηση των πρώτων προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα, στο Λουξεμβούργο.

Το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος Σουλτς, θα παρευρεθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν στην αναχώρηση των πρώτων προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο προσφυγικό ζήτημα και στη μετανάστευση.

Την Πέμπτη, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβούν μαζί  στη Λέσβο, προκειμένου να
επισκεφθούν το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: