Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αθωώθηκαν Βουλγαράκης – Πελέκη για τον λογαριασμό των 117.000 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ στις 21/05/2015

Αθωώθηκε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίνη Πελέκη, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιό του Τριμελούς Πλημμεληματοδικείου της Αθήνας για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες” του 2007. Η κατηγορία αφορούσε τη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Γενεύη ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στη “λίστα Λαγκάρντ” και ανήκε στον πεθερό του πρώην υπουργού.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δύο κατηγορουμένων και η πρόταςη του έγινε αποδεκτή απ’ο το Δικαστηριο, με το σκεπτικό πως δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν απο τρίτο δικαιούχο, εξωχώρια εταιρία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κυρίας Πελέκη.
«Δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο της κατηγορούμενης η κατηγορία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι είχε την κατοχή των χρημάτων. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαράκη. Προτείνω την αθώωση τους» τόνισε ο εισαγγελέας.

Όπως υποστήριξαν στο δικαστήριο, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του πρόκειται για λογαριασμό εξωχώριας εταιρίας που ανήκε στον πατέρα της κυρίας Πελέκη, Διονύση, τον οποίο άνοιξε εκείνη με πληρεξούσιο.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του στο Δικαστήριο ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δεν ήξερε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού αλλά ακομα και να την ήξερε δε θα το δήλωνε και αυτό διότι πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο πεθερός του και για το οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στην σύζυγο του για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού.
«Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τοσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να μην το δηλώσουμε».

Από την πλευρά της η κυρία Πελέκη υποστήριξε: «H πραγματικότητα είναι πως κάποια στιγμή άνοιξα με πληρεξούσιο αυτόν τον λογαριασμό του πατέρα μου και αυτή ήταν η μόνη ενέργεια που έκανα με αυτόν τον λογαριασμό. Δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου. Με τον σύζυγο μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς».
Πηγή: skai.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: