Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αισιοδοξία Τσίπρα-Βαρουφάκη από τις συναντήσεις τους με τους Γιούνκερ, Τουσκ, Σουλτς και Ντράγκι

ΕU στις 04/02/2015

Στο δρόμο για το Παρίσι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις  που είχε στις Βρυξέλλες με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Στη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να φθάσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός περίπου στις 3:30’ μ.μ., προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ

Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Αλ. Τσίπρας, δήλωσε ότι  «είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση» και πως «προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον». Και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε».

Εξ άλλου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, από τον οποίο ήρθε να ζητήσει στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε σε «καρποφόρες συνομιλίες» και πως είναι «ενθαρρυμένος για το μέλλον».

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: