Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αισιοδοξεί η “Wall Street Journal” για συμφωνία στο Eurogroup

ΕU στις 12/02/2015

Ελπίδα ότι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου θα συμφωνήσει επί ενός σχεδίου για την Ελλάδα διαπιστώνει η “Wall Street Journal“. Η εφημερίδα τονίζει ότι δεν υπήρξε «καμία κοινή δήλωση», μετά από έξι ώρες συνομιλιών, αλλά υπάρχει ελπίδα ότι αυτό θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιχείρησαν να βρουν μια «σαφή γραμμή» για το πώς θα ασχοληθούν με τα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «ανάμικτα μηνύματα» από τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «οι υπουργοί, μαζί με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να μιλούν κατά τις προσεχείς ημέρες, με την ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο κατά την επόμενη συνεδρίασή τους».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε μια ασυνήθιστη εξέλιξη για συναθροίσεις τους, οι υπουργοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση, παρά τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, μετά από πληροφορίες ότι η Ελλάδα έφτασε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παραμονή στο πρόγραμμα διάσωσής της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: