Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πιο ακριβές οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/07/2019

Ακρίβυνε το… πρόστιμο επειδή το κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ είναι… υψηλό για τις τράπεζες!

|> Πιο ακριβά, έως και 3 ευρώ, είναι από χθες Δευτέρα τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους,

Όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, αυτό συμβαίνει επειδή είναι υψηλό το κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ* και έτσι αναγκάζονται οι τράπεζες να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Όπως αναφέρουν επίσης τραπεζικά στελέχη, η εξέλιξη αυτή, , αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας άρχισε χθες και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική. Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Σημειώνεται ότι πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου εφ ‘ όσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.

(*) Η δικαιολογία δεν πείθει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: