Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βανδάλισαν και τα νέα στέγαστρα των στάσεων

Χωρίς κατηγορία στις 25/11/2020

Ακόμη δεν τοποθετήθηκαν τα σύγχρονα στέγαστρα στην παραλία και τα “περιποιήθηκαν” 

|> Νέα σύγχρονα στέγαστρα στάσεων τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Πειραιά στο παραλιακό μέτωπο, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έως το Ρολόι στο Πασαλιμάνι.

Τα νέα στέγαστρα των στάσεων διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό καλύπτοντας ανάγκες του επιβατικού κοινού, όπως υποδοχή για φόρτιση κινητού και smart συσκευών, Wi Fi για την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, ηλεκτρονική πληροφόρηση για δράσεις, εκδηλώσεις, ενέργειες και υπηρεσίες του Δήμου, νυχτερινό φωτισμό κ.ά.. Ταυτόχρονα, παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον αναμονής, συμβάλλοντας στην προστασία του επιβατικού κοινού από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Πειραιά προχώρησε και σε εργασίες συντήρησης 12 επιπλέον στεγάστρων στάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης Αλέξανδρος Αργουδέλης, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Προχωράμε ώστε να προσφέρουμε στους επιβάτες τουλάχιστον του ΟΑΣΑ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας ό,τι καλύτερο μπορούμε, είτε το καλοκαίρι για σκιά είτε το χειμώνα για βροχή. Είναι σημαντικό για εμάς να συμβάλλουμε ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών μας».

Εν τω μεταξύ, επειδή οι βανδαλισμοί έχουν εξελιχθεί σε… σπορ, σε σημείο που τα νέα στέγαστρα δέχθηκαν “επισκέψεις” βανδάλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Δυστυχώς και στη νέα αυτή παρέμβαση, διαπιστώνουμε ήδη φθορές και βανδαλισμούς. Είναι κρίμα οι στάσεις αυτές που η τοποθέτησή τους ολοκληρώθηκε πρόσφατα, να χαλάνε τόσο γρήγορα, εξαιτίας ορισμένων ασυνείδητων που δεν σέβονται τη δημοτική περιουσία και τα χρήματα των Πειραιωτών. Πρέπει να γίνει σαφές, ότι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας όμορφη και καθαρή, αν δεν συμβάλλουν και οι δημότες. Δεν υπάρχει κάποιο “μαγικό ραβδί”, να κυνηγάμε αυτούς που καταστρέφουν τον Πειραιά, δείχνοντας την αντίστασή τους στην “εξουσία”, γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να διαθέτουμε πόρους και να ασχολούμαστε ως Δήμος με όλους αυτούς που δεν σέβονται τις παρεμβάσεις μας, οι οποίες μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την πόλη. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές  και πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο, από όπου και αν προέρχεται».

 > Ως δια μαγείας ή με ευχολόγια τίποτε δεν γίνεται. Ίσως πρέπει να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, όπως π.χ, η Δημοτική Αστυνομία, της οποία το έργο δεν είναι μόνον να κόβει κλήσεις…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: