Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανάπτυξη και… αβεβαιότητα στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ στις 22/10/2014

MORGAN STANLEY

Η πολιτική κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει πριν να βελτιωθεί, αναφέρει σε χθεσινό της σημείωμα για την Ελλάδα η Morgan Stanley.
Όπως αναφέρει «παρά το γεγονός ότι τα ρίσκα παραμένουν υπολογίσιμα εκτιμούμε ότι η αβεβαιότητα για την έξοδο από το μνημόνιο θα εκλείψει σύντομα και η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται».
Σε σχέση με τη προσδοκία απόδοσης, με ρίσκο μετά το πρόσφατο sell off των ελληνικών ομολόγων οι σημερινές αποτιμήσεις τους προσφέρουν ικανή κάλυψη απέναντι στις διακυμάνσεις που θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες.
Και για το λόγο αυτό προτείνουν αγορές και θέσεις στα ελληνικά ομόλογα (strip, δηλαδή μέση τιμή ομολογιακών εκδόσεων) και προτιμούν τα ομόλογα έναντι των warrants στο ΑΕΠ.
«Όσον αφορά το χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα παραμένει, οι στρατηγικοί αναλυτές μας επιλέγουν Overweight στην Ελλάδα, δηλαδή τοποθετήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με δεδομένο ότι έχουν υπερπουληθεί oι μετοχές», τονίζει η επενδυτική τράπεζα.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μακροπρόθεσμη προοπτική και θα ωφεληθούν από τη βελτίωση της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών μετά τα stress tests.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Απάντηση