Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΔΕΘ: Κοινή εκδήλωση ΟΒΙ και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

ΕΛΛΑΔΑ στις 05/09/2019

«Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας»

|> Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),  στο πλαίσιο της  συμμετοχής του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με τίτλο «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/9 (στις 13:00), εντός του Pavilion 13 με αφορμή τη συνεργασία των δύο φορέων και τη λειτουργία των νεοσύστατων Γραφείων του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή), στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου και του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση των ερευνητών και των επιχειρηματιών, η εμβάθυνση στις στρατηγικές της εμπορικής εκμετάλλευσης και τα οφέλη που απορρέουν από τα ΔΕ για τις εταιρείες και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ευρύτερα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πελοπίδας Καλλίρης, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΟΒΙ  Κατερίνα Μαργέλλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος δ.σ. ΟΒΙ και της Ελληνικής  Ακαδημίας ΒΙ, δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, θα παρουσιάσει τους στόχους της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ενώ η αντιπρύτανης του ΔΠΘ, καθ. Μαρία Μιχαλοπούλου, θα κάνει ενημέρωση σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα και τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες που προφέρει το ΔΠΘ.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης,  η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευση του ΟΒΙ Γιούλη Παπαποστόλου και ο  υπεύθυνος περιφερειακού γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη  Γιώργος Ασημόπουλος, θα ενημερώσουν τους παριστάμενους για την πορεία της βιομηχανίας αλλά και για τις δυνατότητες προστασίας της ΒΙ στην περιφέρεια.

Σημειώνεται πως ο ΟΒΙ λειτουργεί ήδη περιφερειακά γραφεία (βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το  Ηράκλειο, το Βόλο και διατηρεί δορυφορική εστία πληροφόρησης με τη συνεργαζόμενη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκαινιάσει περιφερειακό γραφείο στα Ιωάννινα αλλά και στην Περιφέρεια Κυκλάδων, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου.

Περίπτερο ΟΒΙ

Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό και να ενημερωθούν για:

  1. Το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης, τα Γραφεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή), όπως και το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο στο Βόλο
  2. Όλες τις  υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΒΙ στο κοινό του στη χώρα μας
  3. Την Ηλεκτρονική Κατάθεση για τίτλους προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 15.04.2019
  4. Τη θεσμοθέτη της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση στις 10.09.2019 στην Αθήνα
  5. Την ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών προς τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά/Τεχνολογικά Ινστιτούτα
  6. Την ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας  προς τις ΜμΕ και τα Startups
  7. Τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησής της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας

> Στελέχη του ΟΒΙ θα παρευρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ στο Pavilion 13, Stand 31ζ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: