Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανάπτυξη σχέσεων με την κινεζική πόλη Hainan για θέματα κρουαζιέρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 31/08/2015

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της κινεζικής Περιφέρειας Hainan* είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, για θέματα κρουαζιέρας και διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών.

Η κινέζικη αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Dong Xianzeng, βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην χώρα μας, σε μια προσπάθεια να αναπτύξει συνεργασίες και να αντλήσει εμπειρίες, προκειμένου να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στη νησιωτική περιφέρεια Hainan.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, που πλαισιωνόταν από συνεργάτες του, προσκάλεσε στη συνάντηση τον γενικό διευθυντή της ΟΛΠ ΑΕ και επίτιμο πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (Med Cruises), Σταύρο Χατζάκο, ο οποίος συμμετέχοντας  απάντησε σε πολλά ερωτήματα τεχνικής φύσεως της κινέζικης αντιπροσωπείας.

Ο κ. Γαβρίλης αναφέρθηκε στη συμβολή και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπτυξη των υποδομών στο λιμάνι αλλά και για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά, σημειώνοντας την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στην χώρα και εξέφρασε την βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο κ. Χατζάκος υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης νέων υποδομών, που γίνονται στον Πειραιά με συνεργασία Κυβέρνησης- Περιφέρειας Αττικής και ΟΛΠ, για την υποδοχή των, όλο και μεγαλύτερων, σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων αλλά και στις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για να αναπτυχθεί στον Πειραιά το home porting (από- επιβίβαση επιβατών), με αποτέλεσμα να κλειστεί για πρώτη φορά μια μεγάλη συμφωνία και να γίνουν το 2016 έξη επιβιβάσεις 5.500 επιβατών κάθε φορά στο κρουαζιερόπλοιο “Carnival Vista.

* Η επαρχία Hainan είναι η μικρότερη και νοτιότερη επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο βασικό νησί της, το οποίο βρίσκεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Έχει έκταση 33.920 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός της κρουαζιέρας και του yachting καθώς κατασκευάστηκαν 4 μεγάλα λιμάνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της τοπικής Περιφέρειας, με προοπτική σε 3- 5 χρόνια να έχει γίνει ένας διεθνής τουριστικός προορισμός.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: