Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ανάσα Αξιοπρέπειας” το σύνθημα και “Ψηλά το κεφάλι” το παρασύνθημα, για Έλληνες και ξένους

ΕΛΛΑΔΑ στις 11/02/2015

Πάνω από 15.000 χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας στην Αθήνα και άλλες χιλιάδες σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, αψήφησαν το κρύο και κατέβηκαν στο Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες στα χέρια και με έναυσμα «Ψηλά το κεφάλι, ούτε βήμα πίσω», έτσι για μιάν «Ανάσα Αξιοπρέπειας»!
Λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι πολίτες δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους στο έκτακτο Eurogroup των Βρυξελλών.
Μεταξύ των συνθημάτων, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν: «Μέρκελ, Σόιμπλε μασκαρά, πάρτε την τρόικα και φύγετε μακριά», «Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί», ενώ κατά διαστήματα ακούγονταν ο Εθνικός Ύμνος.
Στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα βρέθηκαν και εκπρόσωποι του ισπανικού κόμματος των Podemos.
Εκτός από την Αθήνα, ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη την επικράτεια, όπως σε: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Βόλο, Καστοριά, Ρέθυμνο, Κάλυμνο, Λέσβο, Καβάλα κ.α., ενώ διαδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν στην Λευκωσία, το Παρίσι, έξω από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: