Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Κουρουμπλή στις απεργούς πείνας δημοσιογράφους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/10/2017

Δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός περί ΕΔΟΕΑΠ, λόγω της… ελευθεροτυπίας 

|> Ως… κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήγε και τα είπε με τις δημοσιογράφους απεργούς πείνας, που μέρες τώρα εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία τους για να μην γίνει παρελθόν ο ΕΔΟΕΑΠ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας πήγε, λέει, για να ακούσει από πρώτο χέρι τα αιτήματα του κλάδου, πράγμα που σημαίνει ότι εν Ελλάδι ελευθεροτυπία κάπου χωλαίνει, αφού ούτε οι υπουργοί δεν μπορούν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον κόσμο τους.

Για να μην κρυβόμαστε, αυτό συμβαίνει επειδή τα ΜΜΕ –εκτός κάποιων εξαιρέσεων– μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί  δεόντως στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι. Περίεργο μεν, αλλά είναι ένα απλό δείγμα για το πώς λειτουργεί η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα! Ποιός δημοσιογράφος δεν θέλει να γράψει ή να μεταδώσει καυτό θέμα που αφορά τον ίδιο και την οικογένειά του; Ποιός; Και όμως, από τα “μεγάλα” Μέσα, ούτε διαβάζουμε, ούτε και ακούμε τίποτε…

Ας επιστρέψουμε στην επίσκεψη Κουρουμπλή στις απεργούς πείνας συναδέλφους, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει με τους αρμόδιους συναδέλφους του και θα πιέσει και αυτός όσο μπορεί για να βρεθεί λύση.

Από αρκετούς η κίνηση του υπουργού Ναυτιλίας θεωρήθηκε “φαρισαϊσμός” και άλλοι τον λοιδόρησαν. Όμως μακάρι να ερχόντουσαν για επίσκεψη στα αντίσκηνα έξω από ΕΣΗΕΑ και άλλοι υπουργοί, ή τουλάχιστον κάποιοι βουλευτές που είναι και συνάδελφοι… Κι ας τους λοιδορούσαν!

Ο αγώνας συνεχίζεται

Εξ άλλου, ο αγώνας των δημοσιογράφων και γενικά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, συνεχίζεται και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται με ιδιαίτερη ένταση, καθώς η κυβέρνηση κωλυσιεργεί (γιατί άραγε;) για να δώσει μία λύση. Το “μπαλάκι” το πετάει στην “τρόϊκα” για να κρίνει αυτή την τύχη ενός ιδιωτικού Ταμείου, όπως είναι ο ΕΔΟΕΑΠ.

Εν τω μεταξύ, ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος σε ανάρτησή του στο f/b μιλάει ακόμη και για απεργία διαρκείας!. Γράφει:

Για τους συναδέλφους μου: Περιμέναμε όλοι – σύμφωνα με τα λεχθέντα- ότι αυτή τη βδομάδα θα είχαμε κάποια εξέλιξη στο πρόβλημα του Ταμείου μας του ΕΔΟΕΑΠ. Από πλευράς ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ η απάντηση ήταν ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησης της <Τρόϊκας>. Η εβδομάδα τελειώνει και απάντηση δεν ήλθε ως τώρα. Άποψή μου είναι ότι δύσκολα οι <Τροϊκανοί> θα δώσουν θετική απάντηση για τον Κλάδο μας.
Συνάδελφοί μας, δεν άντεξαν άλλο και κατέβηκαν σε απεργία πείνας (Θόδωρος Βαρίκος, Τζώρτζια Κοντράρου, Αφροδίτη Υψηλάντη κ. ά.) κι έχουν κατασκηνώσει έξω από την ΕΣΗΕΑ. Όλοι εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.
Από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοτικών οργανώσεων δεν φαίνεται κάποια θετική εξέλιξη!
Εδώ που φτάσαμε η μόνη λύση που απομένει είναι η απεργία διαρκείας όλου του Κλάδου.
Βέβαια οι όποιες κινήσεις σήμερα, είναι κατόπιν εορτής! Όμως έστω και τώρα! Μη περιμένουμε μοιρολατρικά την ολοκληρωτική ισοπέδωση!
Όσο για τους φίλους μας που δεν γνωρίζουν τα των ΜΜΕ, ενημερώνω ότι τα Δημοσιογραφικά Ταμεία, δεν επιβάρυναν ποτέ τον Κρατικό κορβανά, ούτε με ένα ευρώ! Το αγγελιόσημο που μας κατάργησε η κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο, δεν μας το χάρισε κανένας. Πήραν από τον Κλάδο το Λαχείο Συντακτών και αργότερα έδωσαν το αγγελιόσημο“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: