Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από 1η Ιουνίου: Υπό όρους θα είναι η συμμετοχή στο YouTube

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/05/2021

Αναγνώριση προσώπου, δικαίωμα δημιουργίας εσόδων, πληρωμές δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και παρακράτηση φόρου

|> Με μηνύματα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία γίνονται γνωστοί οι όροι του YouTube για κάθε χρήστη, οι οποίοι θα ισχύουν από τον 1η Ιουνίου. Συγκεκριμένα το κείμενο του μηνύματος αναφέρει:

Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή ενημερώνουμε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών (“Όροι”) του YouTube, προκειμένου να αποσαφηνίσουμε τους όρους μας και να παρέχουμε διαφάνεια στους χρήστες μας. Οι Όροι ενημερώθηκαν παρομοίως στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2020. Αυτές οι αλλαγές δεν θα πρέπει να αλλάζουν σημαντικά τον τρόπο που αποκτάτε πρόσβαση ή χρησιμοποιείτε την υπηρεσία YouTube.

Μια σύνοψη των αλλαγών:

  • Περιορισμοί στην αναγνώριση προσώπου: Στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών υπάρχει ήδη δήλωση ότι δεν μπορείτε να συλλέγετε πληροφορίες που ενδέχεται να ταυτοποιούν ένα άτομο χωρίς την άδειά του. Παρόλο που σε αυτές τις πληροφορίες περιλαμβάνονται πάντα οι πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου, οι νέοι Όροι το δηλώνουν με σαφήνεια.
  • Δικαίωμα δημιουργίας εσόδων του YouTube: Το YouTube έχει το δικαίωμα να δημιουργεί έσοδα από ολόκληρο το περιεχόμενο στην πλατφόρμα και ενδέχεται να εμφανίζονται διαφημίσεις σε βίντεο από κανάλια που δεν ανήκουν στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube.
  • Πληρωμές δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και παρακράτηση φόρου: Για τους δημιουργούς που δικαιούνται να λαμβάνουν πληρωμές εσόδων, οι εν λόγω πληρωμές θα θεωρούνται δικαιώματα εκμετάλλευσης σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ και η Google θα παρακρατήσει φόρους, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις ενημερώσεις στους Όρους. Οι νέοι Όροι θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2021 για του χρήστες εκτός των ΗΠΑ. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το YouTube μετά από αυτήν την ημερομηνία, συμφωνείτε με τους νέους Όρους. Λάβετε υπόψη ότι, αν επιτρέψετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί το YouTube Kids, τότε συμφωνείτε με τους νέους Όρους και για λογαριασμό του παιδιού σας.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: