Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

«Πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας» και «Επιχείρηση τής Χρονιάς» η «Ι.&Σ. Σκλαβενίτης»

Χωρίς κατηγορία στις 18/05/2017

Ποιές επιχειρήσεις διακρίθηκαν

|> Οι άριστοι της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς αναδείχθηκαν στην τρίτη κατά σειρά επίσημη εκδήλωση “Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας”, που διοργάνωσε η Direction Business Network. Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσία 550 υψηλόβαθμων στελεχών, επιβραβεύθηκαν επιχειρήσεις που, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής, εξακολουθούν να αναπτύσσονται, να καταγράφουν θετικές επιδόσεις και να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικότερα, αρχικά τιμήθηκαν οι Πρωταγωνιστές των Κλάδων, που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, συνυπολογίζοντας τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη προ φόρων και τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία διακρίθηκαν οι: Κωτσόβολος Dixons South-East Europe AEBE (Εμπορία Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών), Barilla Hellas ΑΒΕΕ (Ζυμαρικά), Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ (Η/Υ – Τεχνολογία), Ελαΐς – Unilever Hellas A.E. (Λίπη-Έλαια), Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες (Μάρμαρα-Γρανίτες), Σάνη Α.Ε. (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις), Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΒΕΕ – Media Strom (Βιομηχανία Στρωμάτων) TUI Hellas A.E. (Τουριστικά Γραφεία) και Βιβεχρώμ – δρ. Στέφανος Δ. Πατέρας Α.Ε. (Βιομηχανία Χρωμάτων).

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Επίσης, οι: Lamda Development και Παπαστράτος ΑΒΕΣ βραβεύθηκαν για την προσπάθειά τους στους τομείς της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, ενώ οι Bic Βιολέξ Α.Ε., Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε., Kleemann Hellas ΑΒΕΕ και Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ τιμήθηκαν επειδή ξεχώρισαν στο πεδίο της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας. Βραβεία Turnaround Business απέσπασαν οι εταιρείες Λάμψα Α.Ε. και Παπουτσάνης ΑΒΕΕ σαν αναγνώριση του επιτεύγματός τους να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν μέσα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επιβραβεύθηκαν, επίσης, οι Greek Business Champions, επιχειρήσεις που την τελευταία διετία, 2013-2015, κατόρθωσαν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους πάνω από 20% και παράλληλα να αυξήσουν τα κέρδη τους περισσότερο από 50%.

Συγκεκριμένα, σε αυτήν την κατηγορία βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Ανδρικόπουλος AEBE, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός Α.Ε., Βενέτης ΑΒ & ΕΕ, Βιακάρ Α.Ε., Cosmote e-Value, Frezyderm ΑΒΕΕ, Goldair Handling Α.Ε., Inventor A.G. Α.Ε., Καυκάς Β. Α.Ε., KPMG Σύμβουλοι Α.Ε., Leaseplan Hellas A.E., ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε., Megaplast ΑΕ, Μουστάκας Ν. Γεώργιος ΑΕΒΕ, Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, Παλίρροια Σουλιώτης Α.Ε., Pescanova Hellas ΕΠΕ, Westnet Distribution A.E. και Zancou Shoes Ι.Α. Κουρουνιώτης Α.Ε.

Η Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. (ΕΛΤΑ) βραβεύθηκε ως η πλέον ιστορική επιχείρηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το έτος ίδρυσής της, το 1828, σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ενώ το Αριστείο Διεθνούς Έλληνα Επιχειρηματία, που καθιερώθηκε από φέτος για να τιμήσει συμπατριώτες μας που διαπρέπουν εκτός συνόρων, απονεμήθηκε στον Γαβριήλ Χαλεπλή, της B2B Gaming Services.

Τέλος, στην κορυφαία στιγμή της βραδιάς, Επιχείρηση της Χρονιάς 2016 αναδείχθηκε η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης. Η συγκεκριμένη διάκριση προέκυψε από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ 5.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίοι με την ψήφο τους επέλεξαν την επιχείρηση που φέτος έλαβε τη μεγάλη αυτή διάκριση. Στη σχετική ψηφοφορία, υποψήφιες ήταν 20 πολύ μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, μετά από διαδικασία προεπιλογής, στην οποία προχώρησε η ειδική Επιτροπή Βραβεύσεων της διοργάνωσης.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Ρίτσα Μπιζόγλη, ενώ τη βραδιά άνοιξε ο εκδότης – διευθυντής της Direction Business Network, Ευάγγελος Παπαλιός, που υπογράμμισε πως «βραβεύθηκαν οι επιχειρήσεις που θα δείξουν το δρόμο της ανάκαμψης και θα ηγηθούν της νέας εποχής στην ελληνική οικονομία. Οι εταιρείες που πάλεψαν μέσα στα χρόνια της μεγαλύτερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας και αναδείχθηκαν σε πραγματικούς Πρωταγωνιστές».

Παρέμβαση έκανε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης o Ηλίας Ξανθάκος, γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και οι Λόης Λαμπριανίδης, γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, και Αντώνης Παπαδεράκης, γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του ίδιου υπουργείου.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπησε ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ τη δική της

Η εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του ΣΕΒ, ενώ χρυσός χορηγός ήταν η Volvo Car Hellas. Επίσης, χορηγοί ήταν, οι εταιρείες Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Kaiser Pilsner), Wind, Polichromo, Άμβυξ (Glenfiddich), Wyndham Grand και Nespresso.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΛΑΔΩΝ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
1 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ DIXONS SOUTH-EAST EUROPE AEBE
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2 BARILLA HELLAS ΑΒΕΕ
Η/Υ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
3 ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ
ΛΙΠΗ-ΕΛΑΙΑ
4 ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE
ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
5 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
6 ΣΑΝΗ Α.Ε.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
7 ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΊΑ ΑΒΕΕ (MEDIA STROM)
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
8 TUI HELLAS A.E.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
9 ΒΙΒΕΧΡΩΜ – ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Δ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΕ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
10 LAMDA DEVELOPMENT
11 ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
12 BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.
13 ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.
14 KLEEMANN HELLAS ΑΒΕΕ
15 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ
TURNAROUND BUSINESS
16 ΛΑΜΨΑ ΑΕ
17 ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ
GREEK BUSINESS CHAMPIONS
18 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ AEBE
19 ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ
20 ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒ&ΕΕ
21 ΒΙΑΚΑΡ ΑΕ
22 COSMOTE e-VALUE
23 FREZYDERM ΑΒΕΕ
24 GOLDAIR HANDLING ΑΕ
25 INVENTOR A.G. ΑΕ
26 ΚΑΥΚΑΣ Β. ΑΕ
27 KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ
28 LEASEPLAN HELLAS AE
29 ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΕ
30 MEGAPLAST ΑΕ
31 ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕΒΕ
32 ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ
33 ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΕ
34 PESCANOVA HELLAS ΕΠΕ
35 WESTNET DISTRIBUTION AE
36 ZANCOU SHOES Ι.Α. ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗΣ ΑΕ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
37 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.
ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
38 ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΛΕΠΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
39 ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι. & Σ. ΑΕΕ

Απάντηση