Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πειραιάς: Όταν το αυτονόητο θεωρείται… κατόρθωμα!

Χωρίς κατηγορία στις 22/02/2021

Ανακοίνωση με… φωτογραφίες για “εντατικούς καθαρισμούς” στις πειραϊκές γειτονιές

Τ/Π |> Εάν υπάρχει μια κατ’ εξοχήν προτεραιότητα στη λειτουργία ενός Δήμου, είναι η Καθαριότητα. Είναι η κύρια ευθύνη κάθε δημοτικής Αρχής και κάθε ατόμου, που ασχολείται με τα δημοτικά. Κι όταν αυτό το αυτονόητο αποτελεί “είδηση” για έναν Δήμο, τότε κάτι δεν πάει καλά…

Είναι δυνατόν να θεωρείται “είδηση” ο καθαρισμός μιας σύγχρονης πόλης, όπως είναι ο Πειραιάς; Δηλαδή να αποτελεί εξαιρετικό γεγονός και “ιδιαίτερη προσφορά” προς τους δημότες όταν η αρμόδια υπηρεσία του ΔΠ προβαίνει σε “εντατικούς καθαρισμούς στις γειτονιές“; Μα αυτή είναι η δουλειά της Καθαριότητας! Και η Είδηση θα είναι όταν οι Πειραιώτες δουν κάποια μέρα να λειτουργεί άψογα η εν λόγω υπηρεσία και να μην αναπολούν την εποχή του… Σκυλίτση! Το γεγονός ότι στον Δήμο σημειώνεται κάποια βελτίωση, δεν σημαίνει ότι διεκδικεί βραβείο… Καθαριότητας.

Το γραφείο Τύπου του ΔΠ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση και για του λόγου το αληθές η ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφίες, με τίτλο “Εντατικοί καθαρισμοί στις γειτονιές του Πειραιά” και αναφέρει:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο στο κέντρο και στις γειτονιές του Πειραιά, προκειμένου να είναι η πόλη μας όσο το δυνατόν πιο καθαρή.

Με συντονισμένες επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας πλένουν πεζοδρόμια, δρόμους, πάρκα, πλατείες, απολυμαίνουν κάδους  και προχωρούν σε παρεμβάσεις και στις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Και ακολουθούν οι δηλώσεις…

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης:

«Η προσπάθειά μας για έναν πιο καθαρό Πειραιά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ειδικά αυτή την περίοδο, που εξαιτίας της  πανδημίας  του κορωνοϊού, οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, εντατικοποιούμε τις επιχειρήσεις καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο και στις γειτονιές, σε πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα. Η εικόνα της πόλης μας είναι αισθητά βελτιωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις στοχευμένες δράσεις για έναν πιο καθαρό Πειραιά, προκειμένου να βελτιώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την καθημερινότητα των δημοτών».

Ο αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας:

«Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων και πλατειών. Πρόκειται για στοχευμένες δράσεις, καθώς κάθε γειτονιά έχει διαφορετικές ανάγκες. Με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα η πόλη μας είναι πιο καθαρή  και στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε επιχειρήσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης. Θα συνεχίσουμε με επιμονή να προσπαθούμε, προκειμένου η πόλη μας να είναι ακόμα πιο καθαρή».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: