Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βανδαλισμοί “Ελληνοελλήνων” σε μνημεία θυμάτων του ναζισμού

ΕΛΛΑΔΑ στις 23/01/2018

Κάποιους… ενοχλούν μνήμες και αναφορές για τις ναζιστικές θηριωδίες

Τ/Π |> Αποτρόπαιοι βανδαλισμοί έγιναν σε μνημεία θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από διάφορους “Ελληνοέλληνες” και θαυμαστές της ναζιστικής θηριωδίας. Οι “πατριώτες” βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και το Μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας. Το μεν το λέρωσαν γράφοντας “Χρυσή Αυγή” και στο δε σχημάτισαν τη σβάστικα.

Για τον βανδαλισμό της Θεσσαλονίκης το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), ανακοίνωσε:

Μία εβδομάδα πριν την παγκόσμια Hμέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, οπαδοί του ναζιστικού μορφώματος στην Ελλάδα μερίμνησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους βεβηλώνοντας το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη με την ειδεχθή υπογραφή τους.

Δεν βεβήλωσαν μόνο την μνήμη των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης, των 65.000 Εβραίων της Ελλάδας, των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, που εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βεβήλωσαν την ίδια τη δημοκρατία, βεβήλωσαν τον πολιτισμό μιας πόλης και απέδειξαν πως τα απομεινάρια του Ναζισμού έχουν ακόμη ρίζες στη χώρα μας, που αν η ίδια η κοινωνία δεν ξεριζώσει ενδέχεται να απλωθούν ακόμη περισσότερο οδηγώντας μας και πάλι στην πιο σκοτεινή περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καλεί για μια ακόμη φορά την Πολιτεία, την Εκκλησία και τους κοινωνικούς φορείς να αποδοκιμάσουν κατηγορηματικά την βεβήλωση της μνήμης και της ιστορίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας“.

Μνημείο Καλογρέζας

Με αγκυλωτό σταυρό στη μαρμάρινη πλάκα με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, πήγαν και λέρωσαν το Μνημείο των 22 εκτελεσθέντων αγωνιστών – θυμάτων του Μπλόκου της Καλογρέζας. Για την ιστορία το μπλόκο είχε γίνει τον Μάρτιο του 1944, από στελέχη των Ταγμάτων Ασφαλείας…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: