Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ισότιμο εμπόριο για όλους τους κλάδους ζητούν οι έμποροι

Χωρίς κατηγορία στις 05/11/2021

Ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων

|> Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς (ΕΣΠ), όπου συνεχίζει να εκφράζει την διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει Rapid ή μοριακό τεστ πριν εισέλθουν σε καταστήματα λιανεμπορίου, εξαιρώντας μεταξύ άλλων τα καταστήματα τροφίμων, δηλώνονται τα εξής:

Είναι απορίας άξιο πως απαιτείται για την είσοδο των εμβολιασμένων στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, να προηγείται Rapid ή μοριακό τεστ και να επιτρέπεται η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα super market.

Προκειμένου να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ενός κλάδου σε βάρος ενός άλλου και των ισχυρών του εμπορίου σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ζητούμε να αναθεωρηθεί η απόφαση που είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στην ανάσχεση της πανδημίας και να υπάρξει έμπρακτος σεβασμός στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισοτιμία μεταξύ των κλάδων του εμπορίου και διασφάλιση των κανόνων ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά.

Εξ άλλου, από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων, ανακοινώθηκε:

Τα νέα υγειονομικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, μετά την αποτυχία της να ελέγξει την πανδημία και να πείσει τους ανεμβολίαστους, «πάγωσαν» για άλλη μια φορά την ήδη τρικλίζουσα αγορά. Μετά από συνεχόμενες χρονιές κρίσης, τόσο οικονομικής, όσο και υγειονομικής, ο Εμπορικός Κόσμος επιβαρύνεται για άλλη μια φορά με επιπλέον υποχρεώσεις και ελέγχους που αναλογούν ξεκάθαρα και μόνο στην Πολιτεία.

Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, υπέδειξαν υποδειγματική συνέπεια ΣΕ ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με απόλυτο σεβασμό και ενσυναίσθηση θωράκισαν σε υψηλό βαθμό ασφαλείας τα καταστήματα και τους πελάτες τους. Εξ’ ορισμού λοιπόν, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τηρούν όλους τους υγειονομικούς κανόνες δύο χρόνια τώρα, ΔΕΝ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ για την Δημόσια υγεία.

Είναι ανέφικτο, ανεφάρμοστο και ανέντιμο απέναντι στους πελάτες μας που είναι και η βασική περιουσία των μικρομεσαίων εμπόρων, να κάνουμε τους “χωροφύλακες” έξω από τα καταστήματά μας. Υγεία είναι, οι λίγοι πελάτες που έρχονται στα μαγαζιά μας να βρίσκονται “ΕΝΤΟΣ”, έστω και με αυστηρά μέτρα και όχι να “διώκονται” εξαφανίζοντας και την τελευταία ελπίδα ύπαρξής μας.

Όλα τα μέτρα πρέπει να ισχύουν ισότιμα για όλους, βάσει της υγειονομικής εικόνας της κάθε περιοχής, αλλά και της μορφής & του μεγέθους των επιχειρήσεων, να είναι απλά, κατανοητά και να μην φέρνουν σε σύγχυση το καταναλωτικό κοινό, που διαθέτει και νόηση & κρίση και φυσικά είναι σε θέση να αντιληφθεί ακόμα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που θα δεχθούν οι συνάδελφοί μας.

Τα οριζόντια και αλλοπρόσαλλα μέτρα που συνεχώς ανακοινώνονται, έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στις πολύμορφες και πολύπλοκες ανακοινώσεις, από τις οποίες βομβαρδιζόμαστε. Ο εμπορικός κόσμος σέβεται και εκτιμά τους πελάτες του και οι πελάτες μας, ενστερνίζονται τις ανησυχίες μας και μας συμπαραστέκονται.

Για ακόμη μια φορά, οι εμπορικές επιχειρήσεις γινόμαστε εύκολος στόχος, αυτή την φορά μάλιστα, χωρίς την ανακοίνωση καμίας, κρατικής υποστήριξης και προστασίας από το ιδιότυπο lockdown, το οποίο μας επιβάλλεται με κρατική εντολή. Η επανεξέταση των νέων υγειονομικών μέτρων, αλλά και ο συνδυασμός τους με μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις μας κρίνεται αναγκαία και ελπίζουμε ότι, αυτή την φορά στις όποιες αποφάσεις παρθούν, να έχει συνυπολογιστεί και η γνώμη των επίσημων φορέων μας, που δυστυχώς μέχρι στιγμής φαίνεται να απαξιώνεται.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: