Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκτεταμένες αναπλάσεις πεζοδρομίων έγιναν επί της λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου Ν. Φαλήρου

Χωρίς κατηγορία στις 13/03/2018

Θα γίνουν και αλλού

|> Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο εκτεταμένων αναπλάσεων που υλοποιεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, προχώρησε στην ολική ανάπλαση πεζοδρομίων επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο.

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν εργασίες πλακοστρώσεων, τοποθετήθηκαν κολονάκια προκειμένου να εμποδίζεται η στάθμευση οχημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν φανοστάτες και παγκάκια.

Η ανάπλαση των πεζοδρομίων ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας καθώς, εκτός των άλλων,  ο χώρος είχε μετατραπεί σε παράνομο χώρο στάθμευσης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων, πως οι αναπλάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά,  θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. «Κύριο μέλημά μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες, προκειμένου η πόλη μας να γίνεται πιο λειτουργική και πιο όμορφη». Ο κ. Μώραλης επεσήμανε επίσης πως είναι εξαιρετικά σημαντικό η Δημοτική Αρχή να είναι κοντά στους δημότες και να λαμβάνει υπόψη τα αιτήματά τους. Χαρακτήρισε δε την ανάπλαση ως μια «αυτονόητη ενέργεια από πλευράς Δήμου Πειραιά», καθώς όπως υπογράμμισε, «είναι χρέος μας να υλοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις,  επ΄ ωφελεία των δημοτών και της πόλης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: