Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιορτάζει η ενωμένη Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 25/11/2018

Αναφορά του Νίκου Βούτση στον εορτασμό με τις πρωτοβουλίες της Βουλής των Ελλήνων, εν όψει της σημερινής επετείου

|> Φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα της κατοχικής περιόδου απέδωσε η Βουλή των Ελλήνων, με την προ ημερήσιας διάταξης αναφορά του Προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση στην Εθνική  Αντίσταση 1941-1944, επ’ ευκαιρία της πανελλήνιας ημέρας εορτασμού της, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου, ημερομηνία ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942, που υπήρξε μια από τις κορυφαίες πράξεις των αντιστασιακών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «η απόδοση τιμής στην Εθνική Αντίσταση δεν μπορεί παρά να είναι, σε ό,τι αφορά τη Βουλή, και μια προσπάθεια για τη διαμόρφωση συλλογικής μνήμης και συλλογικής κουλτούρας μνήμης» και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Βουλή σε αυτό το πλαίσιο.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων σε εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προς αυτή την κατεύθυνση και αφορούν την ίδρυση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, του Μουσείου των Ελλήνων Πεσόντων στο Άουσβιτς, καθώς και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών για τις καταστροφές και τα εγκλήματα που υπέστη η χώρα μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Απάντηση