Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο “Παπουτσωμένος Γάτος” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/06/2021

Ανεβαίνει αύριο από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου – Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι

|> Ένας παιχνιδιάρης “Παπουτσωμένος Γάτος” θα φορέσει τις μπότες του και θα περιμένει αύριο Κυριακή 13/6 στις 7:30 μμ τους μικρούς φίλους του στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Το αγαπημένο παραμύθι του Γάλλου συγγραφέα Σαρλ Περώ ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου και η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι.

 Το έργο

Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο. Ο Γάτος είναι πολύ ιδιαίτερος, μιλάει σαν άνθρωπος και είναι πολύ έξυπνος.

Ο Γάτος θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει, στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα.

Το έργο αναφέρεται στη δύναμη της φιλίας μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και για την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης.

Παίζουν οι ηθοποιοί :Μανώλης Κονταξάκης, Κατερίνα Αναστασίου, Πέτρος Γρύλλος, Σάββας Γραμματικός, και Ελευθερια Μπουράνη. Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κλαδιώτη, η μουσική της Ελένης Καρβελη και οι στίχοι της Κατερίνας Αναστασίου. Τα σκηνικά του Στελιου Κουτρούλη και τα κοστούμια της Σήλιας Δεμίρη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: