Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανεβαίνει και πάλι η “Λέλα Καραγιάννη” από την Μαίρη Βιδάλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 05/02/2017

Την Παρασκευή η πρεμιέρα του έργου για τη μεγάλη ηρωίδα της Αντίστασης

Μετά την τόση επιτυχία που γνώρισε πέρυσι το ανέβασμα του έργου για την ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη και τις πράγματι μοναδικές κριτικές, η Μαίρη Βιδάλη, αποφάσισε να ανεβάσει και εφέτος την συναρπαστική παράσταση γι΄αυτή την πολύτεκνη μάνα της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκε τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, λίγες μέρες πριν φύγουν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής από την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, αυτό που είχε αυτή η μάνα των 7 παιδιών στους κατακτητές. Ότι: «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της, με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι! Μάθετε ότι τα παιδιά μου, ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !..».

“Λέλα Καραγιάννη – Η μάνα της Αντίστασης”, ο τίτλος του έργου και ανεβαίνει την ερχόμενη Παρασκευή 10/2 στο «Διάχρονο Θέατρο»* του Νέου Κόσμου.

Για την ιστορία, η Μαίρη Βιδάλη, στα πρώτα της βήματα αγαπήθηκε από το κοινό με την θαυμάσια ερμηνεία της στην κινηματογραφική βιογραφία τής πιο νεαρής ηρωίδας της Κατοχής, Ηρώς Κωνσταντοπούλου («17 σφαίρες για έναν άγγελο»), επελέγη από τον καταξιωμένο στο είδος συγγραφέα Γιώργο Α. Χριστοδούλου και την εγγονή της ηρωίδας Λέλα Β. Καραγιάννη, για να ενσαρκώσει την μεγάλη ηρωίδα.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη και σύνθεση προβολών Κατερίνας Μαντέλη, ενώ θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στις 9 μμ.

(*) “Διάχρονο Θέατρο”, Πυθέου 50 – 52 Νέος Κόσμος, στάση μετρό Άγιος Ιωάννης, έξοδος Κασομούλη. Κρατήσεις: τηλ. 210.7233229.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: