Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανοικτή πρόσκληση της Μιχαηλίδου στον ΙΣΠ για τη στελέχωση των ΚΕΠΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 16/05/2024

Καλεί τους ιατρούς του Πειραιά να ενισχύσουν το Ειδικό Σώμα Ιατρών

|> Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την ενημέρωση των ιατρών, για την εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Ι.Σ.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), με 700 επιπλέον γιατρούς.

Σε συνέχεια της ανοικτής επιστολής που απεύθυνε στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αντίστοιχων επιστολών που έχει απευθύνει προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και επισκέψεών που έχει πραγματοποιήσει στα ΚΕΠΑ, η Δόμνα Μιχαηλίδου, απηύθυνε πρόσκληση και προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ).

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠΑ, μέσω και του υπερδιπλασιασμού του σώματος των ιατρών, από 500 που είναι σήμερα να φθάσει τους 1.200, με παράλληλα αύξηση, κατά 50%, των αποδοχών τους.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Για πρώτη φορά, από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών αλλά των ειδικοτήτων, καθώς στις επιτροπές εντάσσονται παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι. Στόχος μας είναι, με την προσθήκη επιπλέον 700 γιατρών στο Ειδικό Σώμα, να επιταχύνουμε τη διαδικασία αξιολόγησης της αναπηρίας και η στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ανεκτίμητη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης, ανέφερε: «Η συγκέντρωση- ενημέρωση από την Υπουργό μας, την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ήταν εξαιρετική. Δόθηκαν όλες οι διευκρινιστικές απαντήσεις που έπρεπε να δοθούν. Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα ΚΕΠΑ θα πάει πολύ καλά και θα στελεχωθεί από άξιους γιατρούς- συναδέλφους. Νομίζω πως η εκδήλωση θα δώσει ένα έναυσμα ώστε να συμπληρωθούν οι αιτήσεις που κλείνουν την Κυριακή 26 Μαΐου και να έχουμε μια πολύ καλή ανταπόκριση».

Στο Ε.Σ.Ι. μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του. Έτσι, γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η απασχόληση στο ΚΕΠΑ είναι παράλληλη με άλλες δραστηριότητές τους, ενώ ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας κάθε ιατρού.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου τους, αύξησε πρόσφατα και τις αμοιβές των γιατρών, που υπολογίζονται ανά αξιολόγηση, κατά 50%. Η αποζημίωση υπολογίζεται ανά αξιολογούμενο αίτημα, για το οποίο εκδίδεται οριστική γνωμάτευση αναπηρίας και φθάνει έως και 45 ευρώ για αξιολόγηση κατ’ οίκον.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, από τους ενδιαφερόμενους

γιατρούς, λήγει την Κυριακή 26 Μαΐου και ο στόχος είναι η ένταξη 700 γιατρών στο μητρώο του Ε.Σ.Ι. (https://www.efka.gov.gr/el/aitese-delose-eggraphes-sto-metroo-eidikoy-somatos-iatron-esi).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: