Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κοτζιάς καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για κοινές δράσεις

ΕΛΛΑΔΑ στις 05/12/2019

Ανοιχτή επιστολή του ΠΡΑΤΤΩ για την από κοινού επεξεργασία, κοινού προγράμματος στόχων

|> Ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς -με την ιδιότητα του προέδρου της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ- για την από κοινού επεξεργασία ενός κοινού προγράμματος στόχων και δράσης και τη δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τον συντονισμό σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικής.

Η επιστολή υπογράφεται και από την πολιτική γραμματεία της κίνησης και απευθύνεται προς: Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά,  Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Παπανδρέου, στις κεντρικές επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, και ΚΚΕ και στην πολιτική γραμματεία του ΜέΡΑ 25. Αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ζούμε σε μια εποχή ισχυρών τεχνολογικών αλλαγών, μεγάλης αβεβαιότητας και ευκαιριών, έντονης ρευστότητας που περικλείει αφενός ισχυρές δυνατότητες για τη χώρα και τον λαό μας, αφετέρου σειρά κινδύνων. Ο μεγαλύτερος εξωτερικός κίνδυνος σήμερα είναι αυτός της υποβάθμισης της χώρας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας και στη διεθνή πολιτική σκηνή. Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ενώ η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει, με επάρκεια, μια δημοκρατική ενεργητική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ΕΕ και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στο εσωτερικό είναι η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και σε μια εποχή που, διεθνώς, βρίσκεται μια τέτοια πολιτική, σε μεγάλη αμφισβήτηση και απόρριψη. Η οικονομική πολιτική είναι ταυτόχρονα αντι-οικολογική. Το λεγόμενο αόρατο χέρι της αγοράς δημιουργεί καταστροφές στη φύση, κοινωνικές ανισότητες και εντάσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.
Η δημοκρατία υπονομεύεται καθημερινά στο όνομα της τάξης ανεξέλεγκτων μηχανισμών καταστολής, παραδικαστικών κυκλωμάτων και αντιδραστικών ιδεολογικών μηχανισμών. Ο νεοφιλελευθερισμός συνοδεύεται από αυταρχισμό και μια μεθοδευμένη πολιτική της τυραννίας της άλλης άποψης. Το δημοκρατικό ζήτημα επανέρχεται με μεγάλη ένταση.

Είναι επείγον οι δημοκρατικές-προοδευτικές δυνάμεις να συζητήσουν και προωθήσουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και στην υγεία, στη λειτουργία και δομή των ΜΜΕ, στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Πολιτισμού και των κοινωνικών παροχών, του ίδιου του κοινωνικού κράτους.Σήμερα η ανάγκη για μια πολιτική με όραμα, στρατηγική και δημοκρατικό πάθος είναι ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές-προοδευτικές και πατριωτικές. Κοινωνικές και Πολιτικές. Οφείλουμε όλοι μαζί να παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό μια ελπίδα, ένα μέτωπο, μια διέξοδο και ένα σχέδιο για το αύριο.

Προς τον σκοπό αυτό προτείνουμε άμεσα:
Α) Τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΡΑΤΤΩ μαζί σας και εφόσον συμφωνείται και επιθυμείτε
Β) Την από κοινού επεξεργασία ενός κοινού προγράμματος στόχων και δράσης.
Γ) τη δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για τον συντονισμό σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: