Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανοιχτή επιστολή των εμπόρων στην κυβέρνηση για τις 100 δόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 22/05/2015

Κοινό αίτημα για παράταση ενός μηνός

Με επιστολή που απέστειλε προς την κυβέρνση ο πρόεδρος τηνς ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδη, θυμίζει ότι στι 26/5 λήγει “η προθεσμία για την υπαγωγή υφισταμένων φορολογικών οφειλών στην επιτυχή από πλευράς ένταξης, ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων” και ζητεί την παρ΄παταση του μέτρου κατά έναν μήνα καθώς αυτό αποτελεί απαίτηση της αγοράς. Ο κ. Κορκίδης, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Επειδή όμως για πολλές παλαιές κυρίως φορολογικές υποθέσεις, ή υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί έλεγχος, υπάρχει δυσχέρεια εκκαθάρισης και βεβαίωσης των οφειλομένων φόρων από τις οικείες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να ενταχθούν και αυτές στη ρύθμιση αυτή. Επίσης πολλοί φορολογούμενοι και κυρίως απόδημοι έλληνες, κάτοικοι εξωτερικού, δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μέτρου και να οργανώσουν την υπαγωγή των οφειλών τους στη ρύθμιση αυτή. Επίσης υπάρχουν πολλές εποχιακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που περιμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν εντός του Ιουνίου, το απαιτούμενο ποσό ένταξης στη ρύθμιση.

Γι’αυτό, κοινή πρόταση για παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων κατέθεσαν οι Πρόεδροι της Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και ΟΜ.Κ.Ο.Ε., δηλαδή έμποροι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και κατασκευαστές κτιρίων, ζητάμε να παραταθεί με απόφασή του ΥΠΟΙΚ, η ισχύς του μέτρου για ένα ακόμη μήνα, όπως άλλωστε ρητά προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

Το κοινό αίτημα μας για την απαραίτητη μηνιαία παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων, θα έχουμε τη δυνατότητα να το συζητήσουμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Βαλαβάνη στην προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, την Τρίτη 26/5/15 στο Υπουργείο.

Προσωπικά θεωρώ, ότι η παράταση θα βοηθήσει τόσο τα Δημόσια έσοδα, όσο και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως εκ τούτου σας παρακαλώ να το δείτε θετικά. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος ΕΣΕΕ 22/5/15

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: