Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανοιχτός διάλογος για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ με τον Κατάινεν

ΕU στις 21/04/2015

Ποιό το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Αντιπροέδρου της ΕΕ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 23 και 24 Απριλίου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν το μεσημέρι της Παρασκευής, κατ’ ιδίαν συνάντηση

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

carvounis1«Η παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Κατάινεν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντική και ενδεικτική της στήριξης της ΕΕ προς την χώρα μας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας και θα συμμετάσχει σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ και το μέλλον της Ευρώπης. Έτσι, αφενός αναδεικνύεται η προσήλωση της Επιτροπής Γιούνκερ στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Αφετέρου δε, αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας αλλά και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια, ο τομέας των επενδύσεων αποτελεί θεμελιώδη μοχλό ανάκαμψης και, για αυτό το λόγο, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κατάινεν, περιλαμβάνει επίσης:

Πέμπτη, 23/4

– Συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή Κώστα Φωτάκη και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. 

– Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με θέμα: «Το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ & το μέλλον της Ευρώπης».

– Κοινή επίσκεψη με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, στην εταιρεία APIVITA, που έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

– Συμμετοχή σε εκδήλωση του ΣΕΒ που διοργανώνεται με την συνεργασία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 24/4

– Πρόγευμα εργασίας με τους Προέδρους των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών.

– Ομιλία του Αντιπροέδρου Κατάινεν στην Βουλή και ειδικότερα στις επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων.

– Γεύμα Εργασίας με οικονομικούς φορείς.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: