Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αντίθετη η ΕΣΕΕ στις φήμες για τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές

Χωρίς κατηγορία στις 16/11/2015

Περί αύξησης έως 3%

Φημολογείται ότι εξακολουθεί να αιωρείται η πρόταση για σταδιακή αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% έως το 2018, ώστε να περιοριστούν οι μειώσεις στις συντάξεις – μέτρο που συναντά την άρνηση των δανειστών και βεβαίως προκαλεί αντιδράσεις από τους εργοδοτικούς φορείς.

Η αρχική πρόταση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε αύξηση 1,5% το 2016, 0,5% το 2017 και 1% το 2018. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξαρχής εμφανίστηκαν αντίθετοι στο σενάριο αύξησης των εισφορών για τους εργοδότες και τους εργαζομένους, κάτι που έχουν ήδη γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Ιούλιο είχαν μειωθεί στο 2,9% οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, ενώ είχαν μειωθεί και κατά 1% οι εισφορές των εργαζομένων. Το νέο ασφαλιστικό νομοθέτημα που θα συμφωνηθεί, θα παρουσιαστεί στα κυβερνητικά όργανα, ώστε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή.

Πάντως, η ΕΣΕΕ, όπως και όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις, είναι σταθερά αντίθετη στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αφού θα μειώσει κατά 2% τον καθαρό μισθό, θα αυξήσει κατά 3,7% το συνολικό εργατικό κόστος και θα διογκώσει τη «μαύρη» εργασία και την ανεργία κατά 2,7%, χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει τους στόχους των εσόδων από εισφορές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: