Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αξιοθέατα τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 05/02/2015

Έγραψαν την δική τους ιστορία, αποτελώντας τη γραμμή αμυντικής θωράκισης της χώρας, σε καιρό πολέμου. Τώρα, πλέον, ορισμένα από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, που βρίσκονται στο έδαφος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), εμπλουτίζουν το διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν της περιοχής, στόχος του οποίου είναι να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, τόσο από το εσωτερικό όσο και από χώρες του εξωτερικού.

Πρόκειται, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, για μια πρωτότυπη ιδέα που εισάγεται, για πρώτη φορά, στη συζήτηση τού σχεδιασμού στρατηγικής τουρισμού της Περιφέρειας. «Η ΠΑΜΘ”, υπογράμμισε ο κ. Αμοιρίδης, “θα επιδιώξει τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να δημιουργηθεί, μία ιστορική – τουριστική διαδρομή που θα προβάλει το οχυρό Λίσε (Δράμα) και θα το συνδέσει με τα αντίστοιχα οχυρά Νυμφαίας (Ροδόπη), Εχίνου (Ξάνθη) και το Στρατιωτικό Μουσείο που βρίσκεται στην Κομοτηνή, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό και να προσελκύσει σχολεία, σχολές αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ, αποτελούν μοναδικά μνημεία και η επίσκεψη σ’ αυτά, μια ξεχωριστή εμπειρία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: